Vágólapra másolva!
Szünetel a bajnokság, a napokban mégis több sikert is elkönyvelhettek a Haladás labdarúgói. A hétvégén a magyar U21-es válogatott győzelméből vette ki részét a Halmosi Péter, Takács Tamás duó, a csapat további tagjai pedig ikszeltek a tavalyi Bajnokok Ligája résztvevő Sturm Graz csapatával.

Semmit sem vesz el a magyar utánpótlás válogatott győzelmének értékéből, hogy a továbbjutás szempontjából már nem volt tétje az összecsapásnak. A 2-0-s sikerben - a szombathelyiek nem kis örömére - Halmosi Péter és Takács Tamás is szerepet vállalt.

"Biztos védekezésből indított kontratámadásokkal próbáltunk zavart kelteni a taljánok védelmében." - kezdte Halmosi. "Ez sikerült is, igaz, a győzelmünkhöz nagyon kellettek Takács Tomi bravúrjai."

Takács nem hazudtolta meg magát, ezúttal is szerényen értékelte teljesítményét: "Szerencsére elégedettek voltak teljesítményemmel a csapat vezetői, sőt, a mérkőzést megtekintő Király Gábornak is tetszett a produkció."

Míg Halmosi és Takács a válogatottal aratott sikert, addig az itthon maradt és nem sérült Haladás-játékosokból összerakott csapat a Sturm ellen lépett pályára az oberwarti stadionban. Keszei Ferenc elmondta, hogy elsősorban azon futballistáknak szánt főszerepet, akik a bajnokikon kevesebb lehetőséget kaptak. A találkozó előtt a vendég vasiakat meglepte azon fesztivál látványa, amellyel a Sturm Grazot fogadták. Az osztrákok hálaképpen látványos, egyérintős csatárjátékkal nyitottak, és kihasználva Kurucsai hibáját Badia révén a 8. percben vezetést is szereztek.

Keszei azonban váltott: áttért háromvédős játékra, ami meglepte a graziakat, Preisingerék pedig egyre többször jutottak el az ellen kapujához. A szünet után érkezett Vastic, Sidorczuk, Korsós, Neukircher és Stratner is, azaz legjobbjait is pályára küldte Ivica Osim. Mindez gólokban azonban nem mutatkozott meg, sőt, a zöld-fehérek játszottak lendületesebb futballt. A 88. percben pedig jött az egyenlítés: Tóth Péter 25 méteres lövését a lengyel kapus már csak beljebb tudta segíteni, elrontva ezzel a graziak nagy ünneplését. Annyi baj legyen!

S'Oliver Haladás - Sturm Graz 1-1 (0-1)
Oberwart, 1800 néző.
Haladás: Kurucsai – Takács B., Nagy G., Czeglédy, Leandro – Kaj, Horváth A., Japa, Tóth P. – Varga A., Preisinger. Csere: Sipos N., Arnon, Lukács, Suriel.
Strum Graz: Hoffmann – Pregelj, Badia, Hlinka, Fernandez – Mahlich, Haldt, Reinmayr, Rojas – Mujiri, Amoah. Csere: Sidorczuk, Neukirchner, Stratner, Vastic, Korsós Gy., Welt, Masudi
gól: Badia (8.), illetve Tóth P. (88.)