Vágólapra másolva!
Az angol bajnokság kilencedik fordulójának eredményei leginkább a Manchester Unitednek és az Arsenalnak kedveztek, hiszen a két gárda a rangadón született döntetlennek, na meg saját győzelmének köszönhetően egyrészt közelebb került a listavezető Leeds Unitedhez, másrészt elhúzott a Liverpooltól. A Vörösök az élen álló együttes ellen szerzett egy pontnak nem örültek felhőtlenül, már csak azért sem, mert a meccs félidejében edzőjüket, Gérard Houllier-t szívpanaszokkal kórházba kellett szállítani.

A Liverpoolban ezúttal a Robbie Fowler-Emile Heskey csatársor kezdett a Leeds ellen, hiszen Michael Owen sérülése miatt csak a lelátóról figyelhette társait, Jari Litmanen pedig a kispadon kapott helyet. A két támadó azonban nem sokszor veszélyeztette Nigel Martyn kapuját, inkább a Vörösök hálóőrének, Jerzy Dudeknek volt több dolga, és neki kellett először a hálóból kikotornia a labdát, miután egy szögletet követően Harry Kewell Gary McAllister segítségével betalált. A skót középpályás először pont az ausztrál támadó elé fejelte a labdát, majd annak lövésébe olyan szerencsétlenül ért bele, hogy Dudek már semmit sem tehetett.

A szünetben aztán a gyenge teljesítmény nyújtó Heskey helyére Litmanen állt be, aki kissé felélénkítette a játékot, de az egyenlítő találat elsősorban nem az ő, hanem Fowler érdeme volt. A csatár emelése ugyanis a felső kapufáról éppen Danny Murphy elé pattant, akinek már csak az üres kapuba kellett befejelnie a labdát. Mindezt a hazaiak trénere, Gérard Houllier már nem láthatta, mivel a szünetben mellkasi fájdalmakra panaszkodott, mire azonnal megvizsgálták, majd a városi kórházba szállították, ahol meg is kellett műteni.
Az esetet a Leeds mestere, David O'Leary a következőképpen kommentálta: "A mérkőzés előtt viccelődtünk Gérard-ral, és azt mondta, hogy ha ellenünk kell felkészítenie a csapatát, akkor mindig rosszul van. Minden elismerésem az övé és Bobby Robsoné, de én ebben a korban biztosan nem fogok edzőként dolgozni. Nincs az a pénz."

A Manchester United a Sunderland otthonában lépett pályára, és Sir Alex Ferguson már a szerdai Bajnokok Ligája-találkozóra gondolva jó néhány kulcsemberét (így Fabien Barthezt, Juan Sebastián Verónt és David Beckhamet) pihentette, ám a helyettesek remekül tették a dolgukat, így a Vörös Ördögök megint begyűjtötték a három pontot. Különösen a Beckham utódjának tartott Luke Chadwick volt elemében, aki kiválóan fogta össze a gárdát, mindig megjátszható volt, és alig volt rossz passza.

Az Arsenal a Southampton stadionjában szerepelt, és az Ágyúsok komolyabb megerőltetés nélkül nyertek, további kétségbeesésbe taszítva a Szentek szurkolóit, akik a nyáron átadott, új hipermodern pályájukon, a St. Mary’s Stadiumben eddig minden mérkőzésükön vereséget szenvedtek. Nem csoda, hogy a fanatikusok visszasírják a régi arénát, a The Dellt, amelynek fantasztikus hangulata volt, és a nagycsapatok félve léptek pályára benne.

Érdemes még megemlíteni, hogy a Bolton Wanderers–Newcastle United mérkőzésen a hazai csapat az utolsó félórában kapus nélkül játszott, jobban mondva a mezőnyjátékos Bo Hansen állt a háló előtt, mivel a portást, Jussi Jaaskelainent kiállították, a kispadon pedig nem ült cserekapus. A Szarkák mindenesetre kegyetlenül kihasználták a lehetőséget, és három gólt rámoltak be a "vészkapusnak".

Korábban:

Felzárkózott az Arsenal és az MU