Vágólapra másolva!
Zsinórban harmadik bajnokiját vesztette el a Matáv Compaq Sopron labdarúgócsapata. A Videoton elleni mérkőzés után a vezetőség kemény szankciókat léptetett életbe. Reszeli Soós István vezetőedzőt a most kialakult helyzetről kérdeztük.

- Miért maradt ki a kezdőcsapatból a gólerős Sira és a sérüléséből felépült, így nyilván bizonyításra vágyó Nagy Tamás?
- Aki kint volt a tavalyi bajnokság hajrájában azon a meccsen, amelyen itthon kivívtuk a bentmaradást, emlékezhet, hogy Bausz szinte egyedül verte meg a fehérváriakat. Amikor tartalékosan áll fel egy csapat, úgy gondolom, kellenek olyan emberek a kispadról, akik, ha baj van, hozzá tudnak tenni a játékhoz. Ez lett volna Sira. Nagy Tamás hosszú időt kihagyott, még így is kockázatos volt a szereplése, az ő képességeire, tudására nagyon nagy szükség lesz a továbbiakban.

- Mi vezetett a zsinórban elszenvedett három vereséghez?
- A gyenge szereplés magyarázata elég összetett. Akik folyamatosan játszanak, fáradnak, hibáznak. Az elmúlt három meccs mindegyikén tartalékosak voltunk. Az előző két meccsen Somogyi hiányzott, most a Videoton ellen pedig a védelem két meghatározó embere, Vincze Gábor és Salagean nem játszhatott sárga lapjai miatt. Egyetértek azzal a megállapítással, hogy gyöngén futballozott a csapat, de hogy lélektelenül játszottak volna, azt nem írom alá. Bárhol a világon a szurkolók nagy lelkesedéssel, támogatva, segítve fogadják a saját nevelésű fiatal játékosokat, míg itt a különböző rosszízű bekiabálások miatt mind Bausz, mind Bognár olyan görcsben játszott, hogy nem tudott a tudásának megfelelően futballozni. Természetesen engem is megtalálnak, pedig úgy érzem, korábban letettem már valamit a soproni futball asztalára.

- A nehéz helyzetben lévő csapat ahhoz a Dunaferrhez megy, amely most lendült igazán játékba. Mit lehet tenni ebben a helyzetben?
- A csapat helyzete valóban nem könnyű, már csak azért sem, mert még nem volt ilyen szituációban. Amióta én vagyok az edző, még sosem szenvedett zsinórban három vereséget a Matáv. Tavaly a bentmaradásért küzdöttünk, most kicsit elfáradt a csapat, illetve néhány kulcsember. A labdarúgóim azonban sportemberek, és korábban, nagyon kiélezett helyzetben már többször is bizonyították tartásukat. Remélem, így lesz ez most is.

Botár László

Korábban: