Vágólapra másolva!
Nem megy rosszul az RC Deportivónak mostanában, a spanyol gárda hazája bajnokságában az élen áll, és a Bajnokok Ligájában is bebiztosította továbbjutását a legjobb 16 közé. A sikeres szereplésnek talán csak a csapat egyetlen futballistája, a brazil Djalminha nem örül, hiszen a játékmester a szezon elején sérülés miatt kiszorult a gárdából, és most nem tudja visszaverekedni magát a kezdők közé.

Djalminha, teljes nevén Djalma Feitoza Dias Maia még 1997-ben érkezett a La Coruna-i egyesülethez, és első évében még nem tudott kilépni Rivaldo árnyékából, ám miután honfitársa a Barcelonához szerződött, egyértelműen ő lett a legnagyobb sztárja a csapatnak. Kulcsfontosságú szerepe volt abban, hogy az egyesület 2000-ben, története során bajnokságot nyert, hiszen kiválóan futballozott, és számtalan gólpassza mellett temérdek gólt is szerzett.

Ugyanakkor már ekkor is voltak vele problémák, leginkább a magatartása miatt, mert többször is "elborult az agya" meccs közben. Javier Irureta, a tréner először akkor haragudott meg rá, amikor az egyik mérkőzésen, gólját követően gólörömében lekapta magáról mezét, amiért akkoriban még sárga lap járt, és mivel ez már a második figyelmeztetés volt a számára, kiállították. Mivel azonban a csapat ekkor bajnoki címet nyert, ez még bocsánatos bűnnek számított.

Az előző idényben már kevesebbet játszott, leginkább eltiltásai miatt, egy alkalommal még csapattársának, Víctornak is neki akart menni, amikor az le akarta fogni, nehogy összeverekedjen az ellenfél egyik játékosával.

Mindezek ellenére Djalminha az egyik legnagyobb közönségkedvencnek számít a Riazór-stadionban, a drukkerek megőrülnek érte, hiszen rendkívül látványos dolgokat képes a labdával, és ha betalál, akkor az mindig esélyes a hét gólja titulusra.

A nyáron azonban sérülése miatt nem tudott együtt edzeni a többiekkel, így a szezon elején csak a lelátóról nézhette társait, na meg azt, hogy Juan Carlos Valerón tökéletesen pótolja őt a kezdő tizenegyben. Mostanra azonban teljesen felépült, és szeretne ismét játszani, ám Irureta mesternek esze ágában sincsen megbontani a jól funkcionáló tizenegyet.

Djalminha a legutóbbi három mérkőzésen csak csereként lépett pályára, és a brazil meglehetősen elégedetlen ezzel. "Egyelőre várok, de a türelmem nem végtelen. A Depor-szurkolók szeretik a játékstílusomat, de ha nem játszok, akkor nem tudom viszonozni a szeretetüket. Ha itt nem kapok lehetőséget, majd kapok máshol. Számos más klub is érdeklődik irántam" - fejtette ki a játékos, aki tavaly novemberben hosszabbította meg szerződését a Deporrral egészen 2005-ig.