Vágólapra másolva!
Nem kis bravúrt hajtott végre a lyoni együttes azzal, hogy az FC Bruges ellen háromgólos hátrányt ledolgozva jutott tovább az UEFA-kupa következő fordulójába. A találkozó hőse a franciák brazil támadója, Sonny Anderson volt, aki mesterhármasával szinte egymaga juttatta tovább együttesét.

Fotó: Reuters
Anderson a brazil válogatottban is bemutatkozhatott, azonban nem alkotott maradandót

Egy évvel később azért így is országos bajnoki címet nyert, 1990-ben pedig Rio állam pontvadászatban szerzett aranyérmet. A Vasco előbb a Guaraninak adta kölcsön, majd 1992-ban eladta a svájci Servette-nek. A helvéteknél első szezonjában gólkirályi címet szerzett 20 találattal, aminek köszönhetően az Olympique Marseille vette meg. Itt sem futballozott rosszul, hiszen 16 alkalommal volt eredményed, ám ennek ellenére eladták az AS Monacónak.

A nagyhercegségben eleinte kevésbé ment neki a játék, de később alaposan belejött, hiszen 1996-ban gólkirályi címet szerzett 21 találattal, egy évvel később pedig 19 dugója bajnoki címet hozott a Monacónak. 1997 nyarán az FC Barcelona vette meg, benne látták Ronaldo utódját, de Anderson nem nagyon jött ki Louis van Gaal mesterrel, az 1998-99-es szezonban például mindössze négyszer volt kezdő játékos.

Tavalyelőtt aztán visszatért egykori sikerei helyszínére, Franciaországba, a Lyon ugyanis gall átigazolási csúcsot jelentő összeget, 12 millió fontot fizetett érte. Érdemes volt rá ennyit költeni, hiszen az előző két bajnokságban egyaránt gólkirály lett, és most sérüléséből felépülve ismét kezdi megtalálni régi formáját.

Ajánlat:

Celtic-gyász a tizenegyesrúgások után

Korábban:

A nap játékosa: Paulo Sergio (Bayern München)