Vágólapra másolva!
Kellő lelkiismeret-furdalást éreztünk, amikor Gellei Imre szövetségi kapitányt kedden délután mély álomból ébresztettük fel, hiszen a válogatott nem sokkal azelőtt érkezett haza az ománi túráról.

Ettől függetlenül a szövetségi kapitány készséggel állt rendelkezésünkre, hogy értékelje a két mérkőzés tapasztalatait:

- Eleve én kezdeményeztem ezt a túralehetőséget, mivel szerettem volna tudni, hogy a behívott játékosok akarnak-e a szabadidejük kárára áldozni a válogatottért. Szerencsére ez ügyben fikarcnyi csalódás sem ért, az összes beválogatott labdarúgón éreztem, a jövőben mindenképpen szeretne a válogatott közelébe kerülni. Kinevezésem után alapvető célként jelöltem meg, hogy minden posztra legalább két játékossal számolhassak, a két ománi meccs erre a kisérletezésre tökéletesen alkalmasnak bizonyult.

- Az ellenfél játékerejét milyennek ítélte meg?
- A világban manapság már nincsenek gyenge csapatok, innen messziről mondhatjuk bárkiről, hogy kutyaütők, ám Ománban is egy kifejezetten gyors és képzett labdarúgókból álló együttes ellen léptünk pályára. Az első fellépés akaratilag is igénybe vette a mieinket, elvégre a mínusz 5 fokból a plusz harmincra nem egyszerű átállni, ám összeszorított fogakkal sikerült a gól nélküli döntetlent hozni. A második mérkőzésen már némileg akklimatizálódtak a fiúk, amit a 3-1-es győzelmünk bizonyított is.

- Egyénileg kikkel volt elégedett?
- Inkább úgy mondanám, hogy senki sem okozott csalódást. A kapuban Hajdu az első meccsen 2-3 alkalommal is bravúrral védett, Juhár és Kuttor jól fogta össze a védelmet, azt viszont sajnálom, hogy Komlósi megsérült, mert neki több lehetősget akartam biztosítani. A középpályán Molnár Balázs és Farkas Balázs labdaszerzésben nyújtott átlagon felülit, sőt, utóbbi a második 90 perc során gólt is szerzett. Dicsérhetem még a széleken jól mozgó Zavadszkyt és Egressyt is, akárcsak a három csatárt, Waltnert, Keneseit és Ferenczit. A legnagyobb öröm azonban számomra, hogy ezen a túrán a most összeverbuvált társaság igazi csapatként funkcionált.

Bánki József:

Korábban:

Győzött a ligaválogatott Ománban