Vágólapra másolva!
A Vörös Ördögöknek nem nagyon ment az utóbbi időben a Premier League-ben, hiszen egymást követő három mérkőzésükön sem szereztek pontot. A Derby elleni elmaradt találkozón végre megtört a jég, köszönhetően főleg Solskjaernek, aki hosszú idő után ismét a kezdő tizenegyben kapott helyet, és ezt két góllal hálálta meg.

Fotó: Reuters
A "Bébiképű bérgyilkos" a Bayern elleni BL-győzelem után legszívesebben az egész világot magához ölelte volna

Ez nem számít valami előkelő klubnak Norvégiában, és Solskjaer még 21 évesen is csak a harmadik vonalban futballozott, amikor az élvonalba frissen feljutott Molde FK vásárolta meg. Ebben az együttesben mutatkozhatott be az élvonalban, nem is akárhogyan: az 1995-ös bajnokságban 26 meccsen húsz alkalommal volt eredményes.

A következő évben is hasonló tempóban termelte a gólokat, 16 találkozón 11-ig jutott, amikor a norvég bajnokság közepén a Manchester United (a Hamburger SV és a Cagliari előtt) lecsapott rá. Ekkor még kevesen ismerték Angliában, de hamarosan az újságok tele voltak a nevével: első bajnokiján ugyanis rögtön betalált, és a szezont végül 18 góllal zárta. Fiatalos arcvonásai miatt a "Bébiképű bérgyilkos" becenevet kapta.

A következő szezonban ugyan kevesebb gólt szerzett, de ekkor már világsztárnak számított. Az 1998-as világbajnokságon ugyan nem futballozott kiemelkedően, és később a kezdő tizenegyből is kiszorult a Manchesterben, de csereként pályára lépve szinte mindig eredményes volt. Jó példa erre a Nottingham elleni bajnoki 1999 februárjában, amikor a második félidőben beállva négy gólt ért el, vagy az emlékezetes, Bayern elleni BL-döntő. A szupercsere titulust azóta sem nagyon tudta lemosni magáról, de ennek ellenére a manchesteri szurkolók egyik kedvencének számít, nem véletlenül.

Ajánlat:

Újra nyert a Manchester

Korábban:

A nap játékosa: Dimitar Berbatov (Bayer Leverkusen)