Vágólapra másolva!
Áldhatja szerencséjét a Real Madrid, hogy a Spanyol Kupában a legjobb nyolc közé jutásért már nem csak egy mérkőzés dönt a továbbjutás sorsáról, mert akkor a királyi gárdának korai búcsút kellett volna vennie a sorozattól. A madridiak ugyanis 1-0-s vereséget szenvedtek a másodosztályú Gimnastic Tarragona csapatától, ami még akkor is kellemetlen, ha a Real meglehetősen tartalékosan lépett pályára.

A fővárosiaktól Zidane, Figo, Hierro és Roberto Carlos is otthon maradt, ami az állandó sérültekkel kiegészülve már elég sok hiányzót jelent. A kezdő tizenegyben azonban így is ott volt Iván Helguera és Raúl, de az olyan tartalékokat, mint Geremi, Celades vagy Munitis, is szívesen elfogadná sok csapat.

A Real azonban nem nagyon vette komolyan a találkozót, a játékosokat láthatóan csak az foglalkoztatta, hogy minél előbb túllegyenek a meccsen, míg a hazaiak számára soha vissza nem térő alkalom volt a madridiak elleni mérkőzés. Ennek megfelelően szinte végig a Tarragona támadott, és az első félidőben egy meg nem adott tizenegyes miatt háborgott leginkább a hazai közönség.

A szünet után egy lesgólra futotta a Nastic erejéből, ám a Real védője, Aitor Karanka kisegítette a hazaiakat, amikor egy beadást a saját kapujába juttatott. A visszavágón természetesen a madridiak lesznek az esélyesebbek, de jobban teszik, ha nem tartalékosan állnak ki, különben könnyen búcsúzhatnak.

A többi élvonalbeli gárda sokkal jobban szerepelt, egyedül az RCD Mallorca szenvedett vereséget a másodosztályú Córdoba otthonában. Az Athletic Bilbao kétgólos vezetésről hozta döntetlenre a Salamanca elleni összecsapást, szintén ikszelt a Rayo Vallecano, a Villarreal és a Valladolid viszont idegenben is nyerni tudott, formalitássá téve a visszavágót.

Eredmények:
Gimnastic Tarragona - Real Madrid 1-0
Gól:
Karanka (öngól 83.)

UD Salamanca - Athletic Bilbao 2-2
G:
Rogerio (56.), Robert (74.), ill. Ezquerro (22., 44.)

Sporting Gijón - Villarreal CF 2-4
G:
Pablo Alvárez (29., 90.), ill. Craioveanu (45.), Jorge López (61., 74.), Quique Martin (71.)

Córdoba - RCD Mallorca 2-1
G:
Platero (22.), Lawal (70.), ill. Riera (68.)

Badajoz - Real Valladolid 1-3
G:
Rodri (31.), ill. Turu Flores (21.), Luis Garcia (47.), Tote (70.)

Figueres - Novelda 2-1
G:
Arnau (46.), Eloi (86.), ill. Madrigal (73.)

Ciudad de Murcia - Rayo Vallecano 0-0

Korábban: