Vágólapra másolva!
Néhány napja már a jövőt tervezi a Ferencváros új szakmai stábja. Szeiler József ügyvezető igazgató szerint a zöld-fehérek - mivel az átlagon felüli képességű  labdarúgók jelenleg foglaltak - nem is annyira a téli, mint inkább a nyári szünetben próbálják majd megerősíteni a keretet.

- A szerdai kinevezés óta milyen tervek fogalmazódtak meg a vezetés körében?
- Egyelőre konkrétumokról nem volt időnk beszélni, mivel Garami Józseffel együtt abszolút zsúfolt programot bonyolítunk le - nyilatkozta Szeiler. - Azt viszont nagy valószínűséggel kijelenthetem, hogy a jövőben az utánpótlásra lényegesen nagyobb erővel támaszkodunk majd. Erre Garami József személye a garancia, ő ugyanis Pécsett számos remek futballistát nevelt ki az élvonal számára, majd az MTK-nál is kiemelten kezelte az ifistákat, s ezt a vonalat tervezi nálunk is folytatni. Persze ettől függetlenül, kész, azonnal bevethető labdarúgókra is szükségünk van.

- Főként kelet-európai játékosokban gondolkodnak?
- Igen. Ha sikerülne a Ferencvároshoz kerülése után hetekig brillírozó Pintéhez hasonló futballistát szerződtetnünk, annak örülnénk, ám mindez nem könnyű feladat. Télen ugyanis a jobb játékosokat szerződés köti klubjukhoz, ész nélkül azonban nem akarunk költekezni, inkább előre tervezünk, s megeshet, hogy csak nyáron sikerül átlagon felüli labdarúgókkal megerősíteni a csapatot.

- A mostani időszakban várható a Sparta Prahában szereplő cseh válogatott Sloncik leigazolása?
- Attól függ, mennyit kér érte a prágai egyesület, de legfőképpen, hogy mennyire egészséges. A cseh középpályás ugyanis súlyos térdműtéten esett át, ezért ha szóba kerül részünkről a megszerzése, mindenképpen tüzetes orvosi vizsgálaton kell átesnie. Ezenkívül kazettán és élőben is szeretnénk majd megnézni. Az a biztos ugyanis, amit a saját szemünkkel látunk.

Bánki József

Korábban: