Vágólapra másolva!
A hamburgi szurkolók ebben az évben nem sok mindennek örülhettek, de a téli szünetet legalább kellemes emlékekkel élhetik meg, hiszen az utolsó idei játéknapon a HSV 5-1-re verte a Cottbust. A csapat legjobbja Roy Präger volt, aki két gólja mellett egy gólpasszt is adott, arról nem is beszélve, hogy már a múlt héten is rendkívül látványos találatot szerzett.

Fotó:Reuters

Präger a Cottbus ellen
kétszer is betalált és
adott egy gólpasszt

Az utolsó keletnémet bajnokságban, az 1990-91-es szezonban még három mérkőzés erejéig szerepelt, ezt követően azonban már az egységes német pontvadászat második vonalában futballozott.

Egy év elteltével otthagyta a Brandenburgot, és a Fortuna Kölnhöz igazolt. Az 1992-93-as szezonban 45 meccsen lépett pályára, és később is alapember maradt a kölni együttesben.

1995 nyarán egy másik Bundesliga 2-ben szereplő együttes szerződtette, és sokáig úgy tűnt, hogy a Wolfsburggal sem fog feljebb lépni. A gárda azonban 1997-ben feljutott a legjobbak közé, és Präger gyorsan ismert lett egész Németországban. Ő szerezte a klub első élvonalbeli találatát, és a szezont 13 góllal fejezte be.

A következő idényben, amikor a Wolfsburg a hatodik helyen végzett, 12 alkalommal volt eredményes, és a szurkolók legnagyobb bánatára a HSV vette meg. Itt is gyorsan közönségkedvenc lett, első hamburgi találatát éppen a Bayern München ellen szerezte, amelyet követően lekapta cipőjét, és megcsókolta.

Egy másik alkalommal úgy ünnepelte találatát, hogy kisbaba módjára a hüvelykujját a szájába vette. Első hamburgi idényét kilenc góllal zárta, a legutóbbi idényben azonban sem neki, sem a csapatnak nem ment.

A jelenlegi bajnokság elején is kevés játéklehetőséget kapott, de visszaverekedte magát a kezdő tizenegybe, és a legutóbbi két bajnokin lőtt három gólja remek ajánlólevél a szerződéshosszabbításhoz.

Ajánlat:

A Bundesliga állása

Korábban:

A nap játékosa: Sander Westerveld (Real Sociedad)