Vágólapra másolva!
A korábbi brazil szövetségi kapitány, Mario Zagallo szerint csalás húzódik meg amögött, hogy márciusban árverésre bocsátják Pelé legendás tízes mezét, melyet az 1970-es labdarúgó-világbajnokság döntőjében viselt.

"Ez azért nem lehetséges, mert az első félidőben hordott trikót nekem adta, a fiamnak még mindig megvan. A másodikban felvettet pedig Chirol pályaedzőnek ajándékozta, azt az ő gyermeke őrzi" - közölte a hetvenegy éves mester.

Az egykori csatárfenomén nem kíván állást foglalni a mez-ügyben: "Azóta már sok idő telt el, nem emlékszem pontosan a meccs után történtekre. Csak az van előttem, ahogy a szurkolók a vállukra
vesznek, és körbehordoznak a pályán."

A felajánló az olasz Roberto Rosato volt: Pelé állítólag vele cserélt mezt a lefújás után. Rosato nem nyilatkozott, mert betegeskedik (nemrég távolítottak el egy tumort a testéről), ám a felesége megszólalt: "Be tudjuk bizonyítani, hogy a nálunk levő mez eredeti, akár fényképekkel is alá tudjuk támasztani igazunkat." A Christie's aukciós cég 30-50 ezer fontért (11-19 millió forint) kívánja értékesíteni a becses ruhadarabot.

A brazilok 107 ezer néző előtt a mexikóvárosi Azték-stadionban 4-1-re nyertek Olaszország ellen, az első dél-amerikai találatot Pelé szerezte.

Korábban: