Vágólapra másolva!
Mind a magyar érdekeltséggel bíró csapatok, mind a bajnok Bayern München rossz formában várják a hétvégi fordulót a német labdarúgó-bajnokságban. A Hertha az új tréner, Falko Götz vezetésével a Stuttgartot, a két vereséggel nyitó Bremen a Kaiserslauternt fogadja, míg a Bayern München ellenfele a szombati szuperrangadón a Dortmund lesz.

A hétvége legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapásán a bajnok Bayern München a Borussia Dortmundot fogadja. A vendégek egy remek hazai sikerrel melegítettek szerdán: a Hansa Rostockot 2-0-ra verte a Sammer-csapat. A két gólon két brazil, Ewerthon és Amoroso osztozott, így nem elképzelhetetlen, hogy az utóbbi időben jobbára csereként szóhoz jutó Amoroso a Bayern ellen a kezdőcsapatban kap helyet.

Rosicky korábbi sérülése rendbe jött, pihenésképpen a hétközi meccset ki is hagyta. Reina sérült, Oliseh pedig az Afrikai Nemzetek Kupáján vitézkedik. A Bayern München szégyenletes idegenbeli formáját hazai környezetben szokta orvosolni. Ezúttal Hamburgban, a St. Pauli vendégeként botlott Ottmar Hitzfeld legénysége, így az Olimpiai Stadionban lesz miért javítani. Lizarazu, Salihamidzic, Thiam és Zickler kisebb sérüléssel bajlódik, visszatér viszont a sárga lapos eltiltását letöltő Tarnat.

A Bayernnek már csak azért is nyernie kell, mert bár a Dortmund egyenletesebb formát mutat, a hazai pálya nagy előny (tavaly ezt 6-2-es végeredményben realizálták Elberék), másrészt sokat nem lehet bukni, ha meg szeretné nyerni a bajnokságot az együttes. "Tisztán látjuk, hogy a jelenlegi helyzet elfogadhatatlan a klub számára" - mondta Uli Hoeness, a bajor klub menedzsere. "A Dortmund elleni összecsapás vízválasztó lehet."

Amennyiben a Bayern veszít, a 12 pontos lemaradás a listavezetővel szemben már behozhatatlan hátrány lehet, ellenben győzelem esetén marad sansz a címvédésre.

Öt év után az első Röber nélküli találkozóra készül a Hertha BSC csapata. A harmatos Cottbus elleni vereséget követően ugyanis a berlini klub vezetősége menesztette Jürgen Röber trénert, és Huub Stevens nyári érkezéséig az eddig az utánpótláscsapatot irányító Falko Götz felel a szakmai munkáért, segítője Andreas Thom lesz.

A változás lehet, hogy kedvezően érinti Király Gábort is, hiszen helyettese és vetélytársa, Christian Fiedler hiába véd jól, ha nem nyer a csapat. Király jó kabala lehet. Visszatérhet a kezdőbe Dárdai is, akit Röber a padon felejtett Cottbusban. Konsztantinidisz és Deisler sérült. Az ellenfél a VfB Stuttgart lesz, ahol ugyancsak nem rózsás a hangulat az elvesztett hazai, Nürnberg elleni mérkőzés után, ráadásul Marques, valamint Schneider sem épült még fel.

A Werder Bremen ugyancsak szenved, a téli pihenő nem tett jót Liszteséknek. Verlaat visszatért a védelem tengelyébe, és letöltötte eltiltását Frings is. A Kaiserslautern számára jó jel, hogy utóbbi két egymás elleni mérkőzésükön 2-1-re nyertek. Malz és Djorkaeff sérült, West Nigériát erősíti az afrikai kontinensviadalon. Visszatért viszont Maliból Ramzy, és letöltötte eltiltását Koch, valamint Ratinho is.

A 22. forduló párosítása:
Szombat, 15.30:
Werder Bremen - Kaiserslautern
Leverkusen - Mönchengladbach
Rostock - Freiburg
Bayern München - Dortmund
Schalke - St-Pauli
Hertha - Stuttgart
Wolfsburg - Cottbus
Vasárnap, 17.30:
Nürnberg - 1860 München
Hamburg - Köln

Pincési László

Ajánlat:

Korábban:

Könyvajánlat:

Fórum: