Vágólapra másolva!
Az szinte természetes, hogy Dárdai Pál végigjátszotta a Hertha Stuttgart ellen 2-0-ra megnyert találkozóját, de az igazi sláger, hogy Király újra a kapuba állhatott. Visszatérését gól nélkül úszta meg, s Dárdai utasításba adta neki, amíg nem kap gólt, addig nem vághatja le a bajuszát.

Fotó: DPA
Dárdai szerint még nem érdemes leírni a Bayernt

"Az elmúlt hetünk pocsék volt a Herthánál, mert a cottbusi vereség után Röber edző nem maradt tovább az együttesnél, a vele egy stábban dolgozó Falko Götz vette át a szakmai munka irányítását" - kezdte Dárdai. "Fájó volt Röber távozása, én nála kezdtem itt a Herthában, s ő is nagyon kötődött a berlini klubhoz. Szerintem ezért nem is búcsúzott el tőlünk, mert bizony eltörött volna az a bizonyos mécses. Néhányunkál is, és nála is."

- A nyárig ideiglenes utód, Götz azt nyilatkozta a győzelem után, hogy egy új Herthát látott. Igaz ez?
- Ez túlzás, nem is kicsit. Annyiban igaz, hogy támadóbb szellemben vettük fel a küzdelmet, ennek is köszönhető, hogy Marcelinho két gólt szerzett. Az eredmény lehetett volna 5-2 vagy 6-3, tehát fölényben voltunk.

- Önnek hogy ment a játék?
- Állítólag jól, de hozzáteszem, nem igazán jól. Beinlichhel voltam párban a középpályán, s Balakovot kellett semlegesítenem, s ha lehetett, indulnom kellett róla. Nem egy hálás feladat. Vagy ahogyan én mondom, nem volt egy örömfoci. Se egy csel, se egy lövés, csak a zakatolás.

- A berlini közönség hogyan reagált az edzőváltásra?
- Már régóta köztudott volt, hogy nyártól Huub Stevens lesz az edzőnk. Mi azt szerettük volna, ha a német kupa megszerzésével búcsúzunk Röbertől, de az élet mást diktált. A stadionban 26 ezer néző volt, de köztudott, az olimpiai stadion a nagy meccsekre megtelik, mert a presztízsrangadókon sikk megjelenni. Ami nekünk fontosabb, hogy most pszichésen fel kell dolgozni, hogy teljesen mindegy, ki is az edző, hajtani kell. A berliniek inkább szép focit akarnak látni, de most a pálya talaja sem ennek kedvez.

- Királynak hogyan sikerült a visszatérés?
- Négy hónap kihagyás után ennél jobban nem is sikerülhetett volna. Szerencse, hogy Götz neki szavazott bizalmat, igaz, a cottbusi vesztes meccs után ez nem is volt olyan meglepő. Gabi klasszisa vitathatatlan: az utolsó percben lábbal védett bravúrral. Mondtam is neki, hogy addig ne is vágassa le a bajuszát, amíg nem kap. Jó lenne, ha nagy szőrzet nőne a szája felett...

- A Bayern döntetlenjével kiesik a bajnoki címért folytatott küzdelemből?
- A Dortmund lépéselőnyben van, de a Leverkusen is a spiccre érhet, ám én még a münchenieket sem írnám le.

Korábban:

Thury Gábor