Vágólapra másolva!
Megérkezett Ciprusra kedd délutáni ellenfelünk, a cseh labdarúgó-válogatott, amely ellen egy felkészülési torna keretében lép pályára Gellei Imre csapata. A mieinknél egyedül Tököli Attila játéka kérdéses, a csatár ugyanis megsérült, ami többek között azért is kellemetlen, mert a Manchester City és a West Ham United megfigyelője is miatta érkezik Ciprusra.

Cipruson régen látott hatalmas viharra és esőzésre ébredtek hétfőn reggel a magyar labdarúgó-válogatott tagjai. A teljesen felázott talajú pályák miatt aztán Gellei Imre szövetségi kapitány a délelőtti átmozgatás helyett a "könnyű séta, mély légzés" című programot iktatta be Limasszolban.

A taktikai értekezletet követően Magyar Zoltán menedzser felkutatott egy használható edzőpályát, így délután már tréningezhetett az együttes. Időközben befutott az AEL Limasszolban futballozó Sebők József is.

Miközben Gellei megmozgatta a csapatot, dr. Bozóky Imre, az MLSZ elnöke, Puhl Sándor alelnök és az MLL-t képviselő Mészöly Kálmán társaságában, Nicosiában megkoszorúzta az 1938-as vb-n ezüstérmet nyert magyar válogatott és az Újpest legendás csatára, Zsengellér Gyula sírját.

Közben megérkeztek a csehek is, mégpedig Rosicky nélkül. A Borussia Dortmund irányítója megsérült, ezért biztosan nem játszik ellenünk. Érdekesség, hogy a sztárallűröktől sem mentes Pavel Nedved, a Juventus játékosa csak kedden, a meccs napján csatlakozik a cseh kerethez, ám Brückner kapitány a hírek szerint mindenképpen a kezdő tizenegyben számol a torinói légióssal. Rosicky mellett egyébként Fukal is megsérült, helyére Dosek, a Slavia Praha labdarúgója érkezett Ciprusra.

Gellei kapitánynak is akad némi gondja az összeállítás terén, Tököli Attila, a Dunaferr centere ugyanis kisebb húzódással bajlódik. A sérülés a lehető legrosszabbkor érte a játékost, hiszen Kevin Keegan, a volt angol kapitány, a Manchester City jelenlegi edzője, valamint a West Ham United képviselője éppen miatta utazik Limasszolba. Amennyiben Tököli nem vállalhatja a játékot, úgy a csehek ellen Kabát vagy Kenesei lehet Ferenczi társa elöl, míg az már korábban eldőlt, hogy a bokáját fájlaló Sebők Vilmos, valamint Dárdai Pál - aki második gyermeke születésénél is a felesége mellett szeretne lenni Berlinben - ezúttal hiányzik majd a magyar csapatból.

A magyar csapat várható összeállítása: Király - Bodnár, Juhár, Kuttor, Mátyus - Fehér Csaba, Pető Tamás, Lisztes, Füzi - Ferenczi, Tököli (Kabát vagy Kenesei).

A Magyarország-Csehország találkozó kedden délután 6 órakor, a Ciprus-Svájc összecsapás pedig 8 órakor kezdődik. Szerdán a győztesek az első, a vesztesek a harmadik helyért lépnek pályára. A honi televíziók egyike sem közvetíti a mérkőzést.

Bánki József

Korábban:

Fórum:

Lehet magyar focistából világsztár?

Könyvajánlat:

Magyarország futballtörténelme