Vágólapra másolva!
Szlovénia labdarúgó-válogatottja a Hongkong-kupán nagy meglepetésre 5-1-es vereséget szenvedett Honduras együttesétől.

A négycsapatos torna nyitó találkozóján búcsúzó szlovének mellett a szintén vb-résztvevő Kína is kiesett, miután az 1-1-re végződő rendes játékidő után a tizenegyesrúgásokban Hongkong 4-3-ra jobbnak bizonyult.

Az első meccs nyerőembere a hondurasi válogatott csatára, Saul Martinez volt, aki egymaga négy gólt helyezett el a szlovének kapujába. A mérkőzés képe alapján nem volt meglepetés, hogy Martinez öt perccel az első félidő befejezése előtt megszerezte a vezetést, Zlatko Zahovic az 53. percben Kariccsal szembeni szabálytalanságért megítélt tizenegyesből kiegyenlített.

Ezután Saul Martinez még három gólt lőtt, a negyediket átengedte névrokonának, Cristian Martineznek. Srecko Katanec, a szlovén válogatott szövetségi kapitánya nem volt elkeseredett a találkozó után: "Hat kulcsjátékosunk hiányzott, csapatunk két futballistája csak a meccs reggelén csatlakozott hozzánk 20 órás repülést követően, így nem is várhattam sokat tőlük" - magyarázta a bizonyítványát Katanec. "Honduras jól játszott, mi pedig valós tudásunk 50 százalékát sem nyújtottuk."

Szlovénia Spanyolországgal, Dél-Afrikával és Paraguayjal van egy csoportban a labdarúgó vb-n . A mostani tornán Hongkong-Honduras döntőt rendeznek.

Thury Gábor

Ajánlat:

Alakul a vb-résztvevők felkészülési programja