Vágólapra másolva!
Nagy mélyütés érte a török válogatott világbajnoki reményeit, a félholdasok egyik legjobb futballistája, Sergen Yalcin ugyanis a hét végén súlyos térdsérülést szenvedett, és így biztosan nem lehet ott a vébén. Ez ráadásul nem csak a nemzeti tizenegy számára rossz hír, hanem a focistának is, aki csak kölcsönben szerepelt a Galatasarayban a másodosztályú Siirt Jetpasportól, és jövője így meglehetősen bizonytalanná vált.

Sergen a török labdarúgás egyik legfurcsább és legellentmondásosabb személyisége. Kivételes képességei vitathatatlanok, zseniális megoldásaival egymaga képes mérkőzéseket eldönteni, de akárcsak a zsenik többsége, képtelen formáját állandósítani, és meglehetősen fegyelmezetlen futballista.

A szerencsejátékok rabja, nem veti meg a jó ételeket és italokat sem, és egyedüli török játékosként mondhatja el magáról, hogy mindegyik patinás török klubban (Besiktas, Trabzonspor, Fenerbahce, Galatasaray) futballozott. A legérdekesebb a dologban az, hogy Sergen papíron végig a Siirt Jetpaspor futballisája volt, és az első és másodosztály között ingázó egyesület minden évben kölcsönadta őt, de a Galatán kívül sehol sem töltött egy idénynél többet. Az isztambuli egyesületben az utóbbi időben viszont remekül ment neki a játék annak ellenére, hogy láthatólag súlyproblémákkal küszködött.

A térdszalag-szakadás tehát a lehető legrosszabbkor jött a számára, és a török válogatott menedzsere, Can Cobanoglu szerint sérülésében az is szerepet játszott, hogy Sergen kissé túlsúlyos volt, és a sportvezető a Galata felelősségét is kihangsúlyozta az ügyben.

"Ha az isztambuliak azt szeretnék, hogy Sergen minél előbb felépüljön, akkor egy táplálkozási szakembert is biztosítaniuk kell a számára, aki egy diétás programmal segítheti a focistát abban, hogy ne szedjen fel túlsúlyt gyógyulása alatt" - mondta Cobanoglu.

Egyáltalán nem biztos azonban, hogy a Galata fontosnak tartja Sergen gyógyulását, hiszen a középpályás csak kölcsönben volt a klubnál, és a szezon végén vissza kell térnie a Siirt Jetpasporhoz, márpedig a focista ebben az idényben már semmiképpen sem léphet pályára. Egyelőre nagy kérdés, hogy a játékos egyáltalán felépülhet sérüléséből, és visszanyerheti egykori formáját, márpedig egyik egyesület sem vág bele a bizonytalanba.

Ajánlat: