Vágólapra másolva!
Botrányos körülmények között ugyan megőrizték veretlenségüket a címvédő rómaiak - a Farkasok a Brescia otthonában kiharcolt döntetlennel immár húsz meccse nem kaptak ki -, ám visszaestek a harmadik helyre, mert a szombaton a Fiorentinát legyűrő Juve után a Veronában győztes Internazionale is kielőzte őket, gólkülönbséggel. Megpecsételődni látszik a Piacenzától nagy verést kapott, sereghajtó Venezia sorsa.

Ahogy a Leccéé is - a Perugia vendégeként a 43. perctől emberhátrányban futballozó, "hála" Tedesco hajrában szerzett találatának 2-1-re elvérző vendégek már hét pontra vannak a bennmaradást jelentő 14. helytől. Mert az eddig ott tanyázó Piacenza kiütötte a tökutolsó Veneziát (a góllövőlistát vezető veterán Hubner kettőt vállalt, s már 17-nél tart) - hárman állnak 27 ponttal a 12-14. helyen, a Piacenza, a Parma és az Atalanta. Utóbbi ugye szombaton ikszelt az utoljára január 5-én győztes Ancelotti-Milannal, a feljövőben lévő Parma viszont meglepő vereséget szenvedett otthon a Torinótól, s újra bajban.

Apropó Torino - ők már nyolcadikok, az Udinese otthonából három pontot tolvajló Bologna meg ötödik (az argentin Cruz lőtte a mérkőzés egyetlen gólját), a Rómában már egy éve veretlen Laziónál ikszelő Chievo negyedik - alaposan leszakadva a dobogósoktól. Ezen az esti találkozón kimaradt egy Crespo-tizenegyes, elmaradt egy jogos büntető (Crespót buktatták), az újoncnak is bőven volt lehetősége, csak eggyel élt, ha BL-selejtezni akar, több kell. A Laziónak meg tízszer annyi, ha nem akar végképp beleszürkülni a középmezőnybe.

A képzeletbeli pódiumon jól megváltozott a helyzet. Az eddig vezető AS Roma visszacsúszott a harmadik helyre, vezet a Juve (a francia Trezeguet-t állítólag 71 millió dolláros, majd 20 milliárd forintos rekordösszegért csábítja az angol Arsenal), második a Ronaldótlan Inter.

Amely három ínséges hét után Veronában diadalmaskodott az eredményt (0-3) tekintve simán, ám annál szerencsésebben. Ugyanis 1-0-s vendégvezetésnél a játékvezető "elfelejtett" megadni egy büntetőt a házigazdának, illetve a Hellas több kezdőjét időnek előtte, már az első félidőben le kellett cserélni. Christian Zanetti első Serie A-gólját érte el, pedig korábban játszott már a Fiorentina, a Cagliari és a Roma csapatában is, a duplázó Vieri 15 találkozón szerezte 16 gólját.

A bajnok, a hétvégét még listavezetőként kezdő AS Roma sorozatban harmadszor ikszelt, ezúttal a Roby Baggio nélkül csak szenvedő, 15. helyen szerénykedő Brescia vendégeként. A Farkasok immár húsz mérkőzés óta tartó veretlensége lassan a magyar válogatott Bicskei-féle kétes tavalyi szériáját idézi. Amúgy a hajrában a hazaiak érvényesnek látszó gólt szereztek, amit a bíró először megadott, majd visszavont, tán kezezés, les vagy a kapus szabálytalan akadályoztatása miatt, és Aldairt korábban meg simán ki kellett volna állítani, maradhatott. Montella kezdett, Totti nem lépett pályára, pihenőt kapott (szerdán Barcelona-Roma BL-derbi).

Tehát az előny most a Romához hasonlóan jó rég veretlen, de mostanság sokkal többet nyerő Juvénál, egy pont, szokás szerint késhegyre menő csata folyik az olasz topon. A következő fordulóban a Capello-gárda a Perugiát fogadja, s most már nyernie kell, ha partiban akar maradni (Capello mester kijelentette: erre és a következő szezonra mindenképp marad Rómában, nem megy a Barcához). A Lippi-csapat városi rangadót vív a Torinóval (ki ne emlékezne az őszi szenzációs 3-3-ra?), Cúper fiai az Udinesét látják vendégül.

Serie A, 23. forduló:
Brescia - AS Roma 0-0

Verona - Internazionale 0-3 (0-1)
gól:
C. Zanetti (31.), Vieri (57., 60.)

Parma - Torino 0-1 (0-0)
gól:
Comotto (89.)

Perugia - Lecce 2-1 (1-1)
gól:
Bazzani (36.), Tedesco (90.), illetve (45.)
kiállítva: Colonnello (Lecce, 43.)

Piacenza - Venezia 5-0 (3-0)
gól:
Gautieri (7.), Hubner (32., 36.), Di Francesco (46., 48.)

Udinese - Bologna 0-1 (0-1)
gól:
Cruz (12.)
kiállítva: Nervo (Bologna, 88.)

Lazio - Chievo 1-1 (0-0)
gól:
Inzaghi (76.), illetve Legrottaglie (86.)

A 24. forduló párosítása:
Roma - Perugia (szombat, 20.30)
Atalanta - Lazio
Bologna - Verona
Chievo - Brescia
Fiorentina - Lecce
Internazionale - Udinese
Piacenza - Parma
Venezia - Milan (vasárnap, 15)
Torino - Juventus (vasárnap, 20.30)

Ajánlat:

A Serie A állása és mesterlövészei

Korábban:

Fórum:

Melyik a legerősebb bajnokság?