Vágólapra másolva!
Rájár a rúd a kapusokra az utóbbi napokban. A román Universitatea Craiova hálóőre, Cristian Neamtu egy edzésen ütközött csapattársával és belehalt sérüléseibe, míg a francia Nancy-Lorraine portása, Philippe Schuth autóbalesetben vesztette életét.

A Cipruson edzőtáborozó román Universitatea Craiova csapat gyászol: edzés közben súlyos sérüléseket szenvedett az együttes tartalékkapusa, Cristian Neamtu, aki hat napig feküdt kómában. A román labdarúgás egyik legígéretesebb kapusának tartott 22 éves játékos az edzésen ütközött csapattársával, eltörött az állkapcsa, és lenyelte a nyelvét is. Halálát végül is agyvérzés okozta.

"Körülbelül egy százalék az esélye volt a túlélésre" - mondta Liviu Batineanu, a Craiova orvosa. Neamtu édesanyja azonnal Ciprusra utazott, ahol követelte, hogy fiát szállítsák Angliába vagy az Egyesült Államokba, ám kérését megtagadták, hivatkozva a beteg állapotára. Marius Suleapet (vele ütközött a kapus) már kihallgatta a ciprusi rendőrség.

Franciaországban is gyászolnak: a másodosztályú AS Nancy-Lorraine csapatának 35 éves kapusa, Philippe Schuth autóbaleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe.

Pincési László

Korábban: