Vágólapra másolva!
A spanyol szurkolók már hozzászokhattak ahhoz, hogy minden hétre jut egy rangadó a bajnokságban, és ahhoz is, hogy a legnagyobb derbikre rendszeresen szombaton kerül sor. Ez alól ez a hét sem lesz kivétel, hiszen a forduló legnagyobb érdeklődéssel várt találkozójára, a Celta Vigo-Real Madrid összecsapást szombaton rendezik, de az első hat közül további két együttes pályára lép ezen a napon.

A Real Madrid számára a szerdai, Porto elleni BL-győzelem nem csak azért volt fontos, mert a királyi gárda ezzel bebiztosította a helyét a legjobb nyolc között a sorozatban, hanem azért is, mert ezzel megszakadt egy negatív sorozat: a madridiaknak ugyanis egészen február végéig kellett várniuk ahhoz, hogy végre 2002-ben is meccset tudjanak nyerni idegenben.

Az önbizalom-növelés rájuk is fért, hiszen most ahhoz a Celtához kell látogatniuk, amelynek otthonában az utóbbi időben nem sok babér termett a számukra. A két gárda legutóbbi négy, vigói összecsapását a hazaiak nyerték, és a fővárosiak tíz év alatt mindössze egyszer tudtak diadalmaskodni a Balaidós-stadionban. Márpedig ha a Real meg akarja őrizni az első helyét a bajnokságban, akkor most nyernie kell, ami azért sem lesz egyszerű, mert Luis Figo, Aitor Karanka és Fernando Hierro egészen biztosan nem léphet pályára sérülés, illetve eltiltás miatt. Utóbbi két labdarúgó kiesése minden bizonnyal azt jelenti, hogy Iván Helguera "ugrik be" a középhátvéd szerepkörébe.

Valószínűleg a kezdő tizenegyben kap majd helyet az argentin Santiago Solari, aki az idény során legtöbbször csak csere volt, de beállásakor mindig bizonyítani tudott. A másik oldalon is lesznek hiányzók, de jóval kevesebb, mint arra számítani lehetett, mivel a spanyol szövetség fegyelmi bizottsága engedékenynek bizonyult, és Alekszander Mosztovoj, valamint Fernando Cáceres eltiltását is törölték. Valerij Karpin és Doriva büntetése azonban megmaradt, így ők nem játszhatnak a királyi gárda ellen.

A szezon egyik meglepetéscsapata, a harmadik helyen álló Real Betis a Villarreal otthonába látogat, és győzelme esetén akár a vezetést is megszerezheti, ami hatalmas eredmény lenne az újonc gárdától, hiszen az idény előtt a fő célkitűzés az együttes számára a biztos bennmaradás volt. Ezt már sikerült végrehajtani, és minden további siker már csak "bónusznak" számít. A remek szereplésben minden bizonnyal az is közrejátszik, hogy a focisták vállát semmiféle teher nem nyomja, és ennek köszönhetően az olyan ifjoncok is kiválóan futballoznak, mint a saját nevelésű Juanito, Rivas, Joaqín, Capi vagy Dani. Ők mindannyian ott lesznek a kezdő tizenegyben a Villarreal ellen.

A hazaiaknál éppen fordított a helyzet: az idény előtt az európai kupaszereplést érő helyeket vették célba, de jelenleg még a kiesés réme is fenyegeti őket.

A harmadik szombati találkozón a másik sevillai együttes, az FC Sevilla a Deportivót fogadja, és az andalúziai együttes, amely szintén újonc, és ugyancsak várakozáson felül szerepel, abban bízik, hogy a Depor ismét szokásos idegenbeli formáját hozzá. A corunai gárda ugyanis a Riazór-stadionon kívül katasztrofálisan szerepel ebben a szezonban, és ennek köszönheti, hogy nem áll előkelőbb helyen a tabellán.

A Depor a hét közben a Juventust győzte le a Bajnokok Ligájában, mégpedig meglepően magabiztosan, de mindez egyáltalán nem garancia arra, hogy Sevillában is jól fognak futballozni. Javier Irureta mester, szokásához híven, ismét alkalmazza a "rotációs szisztémát", vagyis a szerdán pályára lépett csapatot négy helyen is megváltoztatta: a csatársorban például Diego Tristán helyett Roy Maakay kap lehetőséget.

Ajánlat:

A Primera Divisón állása és mesterlövészei

Korábban:

A Betis négyet rúgott a Celtának

Fórum:

Primera Division: a legerősebb bajnokság?

Nem hiányzik a könyvespolcáról?

Real Madrid