Vágólapra másolva!
Az UEFA-kupa negyeddöntőinek visszavágóján a legnagyobb figyelem az olasz csapatokra irányul, hiszen a Bajnokok Ligájában már mindkét talján gárda elbúcsúzott, és a második számú kupasorozatban is megvan arra az esély, hogy mind a két milánói együttes kiesik. Az AC Milannak hazai pályán kell egygólos hátrányt ledolgoznia a Hapoel Tel-Avivval szemben, míg az Internazionale a Valencia ellen lép pályára idegenben.

Fotó: EPA
Fotó: EPA
Cúper dilemmája: ki fog gólt lőni?
InterValencia

Ennek megfelelően a csatársorban Alvaro Recoba és Nicola Ventola kap majd helyet, a középpályára pedig visszakerül az első mérkőzésen eltiltás miatt hiányzó Cristiano Zanetti. Névrokona, az argentin Javier Zanetti szavai alapján úgy tűnik, hogy a milánóiak inkább a hét végi, AS Roma elleni bajnokira koncentrálnak, amely sorsdöntő lehet a scudetto sorsát illetően. Egyvalami azonban mindenképpen az Inter mellett szól: Cúper az európai kupákban eddig minden indulásakor eljutott a döntőig. Ebből kétszer éppen mostani ellenfelével, a Valenciával, amely viszont 1992 óta nem kapott ki hazai pályán a kupaporondon.

A spanyol csapat a hét végén némi meglepetésre vereséget szenvedett a bajnokságban a kiesés ellen küzdő Rayo Vallecanótól, és ezzel átadta vezető helyét a Real Madridnak, de a játékosok ennek ellenére is bíznak a továbbjutásban. Kily González eltiltás, Amedeo Carboni pedig sérülés miatt nem léphet pályára, de rajtuk kívül mindenki bevetésre készen várja a nagy derbit.

A másik milánói együttes, az AC Milan ugyan hazai pályán játszhat, de egygólos hátránnyal várja a Hapoel Tel-Aviv elleni visszavágót, ráadásul a rossonerók meglehetősen tartalékosan lépnek pályára: José Mari és Andrij Sevcsenko sérülés, Roque Júnior, Serginho és Cosmin Contra pedig eltiltás miatt nem szerepelhet. Bíztató lehet viszont a drukkerek számára, hogy a hét végi, Torino elleni bajnokin visszatért a csapatba a régóta sérült Filippo Inzaghi, akit szükség esetén Ancelotti mester bevethet az izraeliek ellen.

A Hapoel (amelyben a két magyar futballista, Halmai Gábor és Pisont István ismét a kezdő tizenegyben szerepel majd) már azzal is hatalmas bravúrt ért el, hogy idáig eljutott, de a szentföldiek nem akarnak itt megállni. A tel-aviviak ebben a kiírásban még nem szenvedtek vereséget idegenben, a legutóbbi körben a szintén olasz AC Parma ellen pedig egyenesen nyerni tudtak Itáliában, és ha ezt a sorozatot folytatni tudják, akkor bejuthatnak a legjobb négy közé. A hírek szerint közel tízezer fanatikus kíséri el őket Milánóban, vagyis könnyen lehet, hogy ők érezhetik magukat majd hazai pályán, a milánói drukkerek ugyanis az utóbbi időben többször is kifütyülték kedvenceiket a gyengébb eredmények miatt.

Bravúrra készül a Slovan Liberec is, amely a Borussia Dortmund ellen a múlt héten hazai pályán (ebben a kiírásban először) nem tudott előnyt szerezni a visszavágóra. A csehek ráadásul a hét végén a bajnokságban is "csak" egy gól nélküli döntetlent értek el a Sigma Olomouc ellen, éppen ezért a csapat trénere, Ladislav Skorpil hétfőn szabadnapot adott a focistáknak, hogy kipihenjék magukat a nagy meccs előtt. Mindkét csapat a lehető legjobb összeállításban várhatja a meccset, Matthias Sammer ezúttal várhatóan az Amoroso-Koller csatársornak szavaz bizalmat, Éwerthon pedig a kispadon kap helyet.

A negyedik negyeddöntőn holland házi rangadóra kerül sor, és a Feyenoord annyiban kedvezőbb helyzetben várhatja a PSV Eindhoven elleni találkozót, hogy az első mérkőzésen idegenben is gólt tudott szerezni. Az eindhoveni csapat mestere, Eric Gerets nagyon titkolódzott a visszavágó előtt, az utolsó edzésre nem engedte be az újságírókat, mondván, olyan taktikát akar gyakorolni, amelyet nem szeretne elárulni az ellenfélnek.

A PSV-ből az eltiltott Kevin Hofland és a sérült Johann Vogel biztosan hiányozni fog, de kérdéses Casper Bogelund és Wilfred Bouma játéka is. A másik oldalon visszatér a csapatba az eltiltását letöltő Patrick Paauwe, és a rotterdamiak nagyon bíznak abban, hogy kiverhetik vetélytársukat, és az elődöntőt is sikerrel veszik majd, ebben az esetben ugyanis a döntőben hazai pályán szerepelhetnének, mivel a fináléra a De Kuip-stadionban kerül majd sor. Az azonban biztos, hogy nagy küzdelem várható, hiszen a két együttes ebben az idényben eddig három alkalommal találkozott, és mindannyiszor döntetlen született.

UEFA-kupa negyeddöntő visszavágók:
Feyenoord (holland) - PSV Eindhoven (holland), 20 ó
AC Milan (olasz) - Hapoel Tel-Aviv (izraeli), 20.30 ó
Borussia Dortmund (német) - Slovan Liberec (cseh), 20.30 ó
Valencia (spanyol) - Internazionale (olasz), 21.30

Korábban:

Fórum:

Melyik a legjobb európai fociklub?