Vágólapra másolva!
A Vörösök, ha nagy nehezen is, de legyőzték hazai pályán a Bayer Leverkusen gárdáját, és egygólos előnyt szereztek a visszavágóra. A liverpooli együttes találatát a finn Hyypiä szerezte, akinek leigazolását egykoron sokan megkérdőjelezték, de azóta a csapat egyik legjobbjává, és abszolút közönségkedvenccé nőtte ki magát, sőt, nem egyszer előfordult, hogy ő viselte a csapatkapitányi karszalagot a Liverpoolban.

Hyypiä Porvoo-ban született 1973. október 7-én, és pályafutását a MyPa csapatában kezdte el hazájában. Húszéves volt, amikor bekerült az első csapatba, amelyben akkoriban egy Jari Litmanen nevű futballista volt a legnagyobb sztár. Hyypiä egy év alatt stabil kezdőember lett, és védő létére a gólszerzés is jól ment neki: 1994-ben öt, egy évvel később pedig három alkalommal volt eredményes. A válogatottban is igen hamar bemutatkozhatott, már 1994-ben magára húzhatta a címeres mezt.

Akárcsak a finn játékosok többsége, ő is szerette volna külföldön folytatni pályafutását, és erre 1995 nyarától volt lehetősége, amikor is a Willem II szerződtette csapattársával, Kolkkával együtt. Hyypiä Hollandiában is megállta a helyét, bár a gólszerzés itt már nem ment olyan jól neki. Nagy szerepe volt azonban abban, hogy a gárda tavaly nagy meglepetésre kiharcolta a Bajnokok Ligájában való szereplést. A BL azonban nem csábította Hyypiä-t, aki lemondott a nemzetközi szereplésről a Liverpool kedvéért. A Vörösök meglehetősen ingatag védelemmel rendelkeztek az elmúlt években, és a finn játékosnak - a svájci Henchoz-val együtt - ezen kellett javítania. Hyppiä hamar megmutatta, hogy valóban képes felvenni az angol bajnokság ritmusát, és gyorsan a csapat egyik legjobbjává nőtte ki magát. Nagy szerepe van abban, hogy a Liverpool az elmúlt két évben ismét bekerültek Európa legjobbjai közé.

Ajánlat:

Sovány liverpooli előny, mélyponton a Barcelona

Korábban:

Stefan Effenberg (Bayern München)