Vágólapra másolva!
Az újpesti szurkolók egyre jobban szeretik Radek Sloncikot. A télen a Sparta Praha együttesétől szerződtetett cseh középpályás egyértelműen meghatározó egyénisége a lila-fehérek együttesének. Ha neki megy a játék, az Újpestet is nehéz megállítani, mindezt bizonyította a violák MTK elleni fellépése is, amikor is 2-0-ra nyertek a megyerik. Szerdán viszont Sloncik sem villogott Zalagerszegen, s az Újpest kénytelen volt megelégedni az egy ponttal.

- Jól érzi magát Magyarországon és az Újpestnél, netán többet várt a magyar futballtól?
- Nem panaszkodhatok, szép országba, Újpesten pedig kiváló társaságba kerültem. Az öltözőben jó a hangulat, a fiúk Lubos Kozelnek, Robi Vagnernek, Feri Kunzónak és nekem állandóan mondogatják is, hogy szépen megalakítottuk a "cseh-szlovák" maffiát. Persze azért az jó, hogy honfitársaim is akadnak a csapatban, de egyre jobban megértem magam a töbiekkel is és nem csak a pályán.

- Az MTK elleni valóban remekül futballozott. E mellett melyik mérkőzésen volt elégedett önmagával?
- Bármilyen fura, de a Ferencváros elleni fellépésen, viszont ott fájó vereséget szenvedtünk, s utána nehezen találtunk magunkra. Az MTK elleni produkciót pedig már én is régóta vártam magamtól.

- A Sparta Praha új edzője kijelentette: ha rajta múlna, azonnal visszavinné a csapathoz.
- Erről szó sem lehet. Két és fél éves szerződés köt az Újpesthez és ezt az időt ki is akarom tölteni a lila-fehéreknél. A vezetők jó csapatot szeretnének kialakítani, a cél a nemzetközi kupaszereplés, amihez én is jó játékkal akarok hozzájárulni.

- Az UEFA-kupa indulást kivívhatják a május elsején rendezendő kupadöntőben...
- Tudom és már várom is a finálét. Ha megnyernénk a kupát, azzal a szurkolóknak is óriási örömet okoznánk és a csapat is jobban összerázódna.

Bánki József

Ajánlat:

Az Újpest nyerte a Nike Premier-kupát

Korábban:

Fórum:

Hajrá LILÁK, hajrá UTE