Vágólapra másolva!
Alacsony színvonalú mérkőzésen a kiesés ellen küzdő Debrecen megérdemelten győzött a mérsékelt teljesítményt nyújtó Ferencváros otthonában. A hazaiak csak az utolsó öt percben rendeztek tüzijátékot a debreceni kapu előtt, egyenlíteniük azonban nem sikerült.

Borsodi Liga, 30. forduló:
Ferencváros - Debrecen 0-1 (0-0)
Üllői út, 5000 néző
vezette: Ábrahám
Ferencváros: Szűcs Balog, Dragóner, Gyepes - Kriston, Lipcsei, Kapic (Vén 78.), Szkukalek - Pinte (Jovic 57.), Gera, Penksa
Debrecen: Bíró - Bernáth, Kuttor, Szekeres, Hanák - Majoros (Müller 90.), Vadicska (Szabó J. 74.), Aleksic, Böőr - Kiss Z., Kerekes
gólszerző: Balog (80., öngól)
sárga lap: Dragóner (89.), illetve Hanák (13.), Majoros (68.), Kuttor (85.)

10. perc: Majoros 25 m-es lövése szállt a kapu mellé.

18. perc: Majoros a 16-os baloldali sarkáról célozta meg a kaput, Szűcs a léc alól tolta szögletre a labdát.

61. perc: Lipcsei jobboldali beadása után Gera a 11-es pontról fejelt, Bíró bravúrral védett.

80. perc: Kerekes húzott el a jobb oldalon, a 16-oson belülre érve középre passzolt, a Majoros elől menteni igyekvő Balog a saját kapujába lőtt (0-1).

Garami József, a Ferencváros mestere: "Ma nem volt bennünk átütőerő, nem tudtunk mit kezdeni a Debrecen betonvédekezésével. Ezúttal a pontrúgások során is vagy maga a szabadrúgást elvégző játékos, vagy az érkező ember hozott rossz döntést. A vereség ezzel együtt nem volt benne a játékban."

Dajka László, a Debrecen vezetőedzője: "Tudtuk, hogy a Ferencváros góljainak 80%-át a Pinte, Gera, Penksa csatártrió szerzi, ezért rájuk külön ügyeltünk. A Fradi ellen csak ezt a védekező taktikát választhattuk, ellenkező esetben könnyen kaphattunk volna egy ötöst. Lehet, hogy szerencsénk is volt, de a csapat ezen a délutánon mindent megtett a jó eredmény érdekében."

Bánki József

Ajánlat:

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei, további eredmények

Korábban:

Tornyi Szombathelyen debütál a Vasas kispadján

Fórum:

Ki nyeri a Borsodi Ligát?