Vágólapra másolva!
A dél-amerikai futballisták mindig is keresettek voltak a játékospiacon, és az utóbbi időben Argentínában uralkodó gazdasági válság hatására az argentin focisták ára még lejjebb ment, ennek köszönhetően aztán játékosmegfigyelők egész sora lepte el az országot. Ráadásul nemcsak a spanyol, hanem az angol és a német egyesületek is szívesen igazolnak Argentínából, mivel az utóbbi időben az ország képviselői jól szerepeltek az adott bajnokságokban.

A kilencvenes évek végéig az argentin focisták leginkább Olaszországban és Spanyolországban szerepeltek, és céljaik között a Serie A és a Primera División szerepelt, ám az utóbbi esztendőkben ez a tendencia megváltozott, és egyre többen próbálták ki magukat a Premier League-ben és a Bundesligában. Többségük sikerrel is járt: Angliában Juan Sebastián Verón (Manchester United), Sixto Peralta (Ipswich Town) és Carlos Marinelli (Middlesbrough), Németországban pedig Diego Klimowicz (VfL Wolfsburg), Bernardo Romeo (Hamburger SV) és Diego Placente (Bayer Leverkusen) futballozik közmegelégedésre, és példájukon felbuzdulva az argentin focisták immár szívesen szerződnek Angliába, illetve Németországba, ugyanakkor az angol és a német egyesületek is jobban érdeklődnek irántuk.

Az olasz, spanyol és a francia egyesületek pedig továbbra is előszeretettel alkalmaznak argentin focistákat, így az elmúlt hetekben különösen sok megfigyelő kereste fel az argentin futballpályákat. Az egyik legkeresettebb játékos a hírek szerint David Zárate, aki már szerepelt Európában, mégpedig nem is akármelyik klubban: a Real Madridban. Leginkább a B csapatban játszott, ám Vicente del Bosque pár mérkőzésre felvitte a nagyok közé, és ott sem vallott szégyent. Zárate azóta visszatért hazájába, szerepelt a Vélez Sarsfieldben, jelenleg pedig a Belgrano futballistája, és 23 éves kora ellenére nagy tapasztalattal rendelkezik, ráadásul olasz útlevele van: nem csoda, hogy számos európai egyesület látná szívesen a soraiban.

A River Plate játékosa, Eduardo Coudet is jó formában van, hiszen klubja vezeti a bajnokságot, és a Buenos Aires-iek meg is kérik az árát: a hírek szerint legalább ötmillió fontot akarnak kapni érte, ez azonban egyáltalán nem riasztja el az AS Monacót, a Benficát és a Paris Saint-Germaint. A River legnagyobb vetélytársa az aranyérem megszerzéséért a Gimnasia La Plata, amelynek házi gólkirálya a Boca Juniorsban nevelkedett Facundo Sava, aki a clausurában már tizenegy alkalommal volt eredményes. Őt egy olasz klub szeretné vinni: hogy melyik, azt nem árulták el, de a transzfert már majdnem sikerült véglegesíteni. Az argentinok kapusposzton sem állnak rosszul: a Racing Club portását, Gustavo Campagnuolót (aki már szerepelt Európában, mégpedig a Valenciában), illetve San Lorenzo hálóőrét, Cristián Hernán Rodríguezt is rengeteg megfigyelő tartja szemmel, utóbbi iránt állítólag a Manchester United is érdeklődik.

Korábban:

Fórum:

Ki nyeri a foci VB-t?