Vágólapra másolva!
A hét végén több meglepő eredmény is született a legjobb európai bajnokságokban, elég, ha csak a Real Madrid, a Bayer Leverkusen vagy a Liverpool FC vereségére gondolunk: nem csoda, hogy ezen gárdák ellen diadalmaskodó együttesek képviseltetik magukat az álomcsapatban. De megtalálhatjuk ott a hétvége nagy győzteseinek (Valencia, Borussia Dortmund, Juventus, AS Roma) a játékosait is.
Darius Kampa (német. 1. FC Nürnberg): a Bundesliga utolsó előtti fordulójában nem várt fordulat állt be, hiszen a Bayer Leverkusen kikapott a Nürnbergtől, és ezzel visszacsúszott a második helyre. A hazaiak számára persze szintén létfontosságú volt a győzelem, mivel ezzel bebiztosították élvonalbeli tagságukat, és ezt nagy részben kapusuknak, Kampának köszönhették, aki kifogástalanul védett a mérkőzésen.
Pablo Conteras (chilei, CA Osasuna): a pamplonai együttesnek a szezon előtt egy célkitűzése lehetett: a bennmaradás, és úgy tűnik, hogy ezt sikerül is teljesítenie. Az UD Las Palmas elleni kiesési rangadón Conteras volt a mérkőzés hőse, hiszen egy gólpassza mellett ő szerezte a három pont sorsát eldöntő találatot is. Iván Córdoba (kolumbiai, Internazionale): a milánói gárda, ha nehezen is, de begyűjtötte a három pontot a Piacenza ellen, és ezzel továbbra is az olasz bajnoki cím legnagyobb várományosa. A győzelemben Córdobának is nagy szerepe volt, hiszen előbb gól nélküli állásnál egy önfeláldozó becsúszással mentett az ellenfél csatára elöl, majd a másik oldalon egy szöglet után szépségdíjas gólt ért el. Adama Coulibaly (mali, RC Lens): a lensi gárda alaposan kiengedett az utóbbi hetekben, és a biztosnak tűnő bajnoki aranyérem is kicsúszni látszott a kezéből. A hét végén aztán végre megint sikerült nyerniük a piros-sárgáknak, és így megőrizték első helyüket a tabellán. A Guingamp elleni találkozón a fiatal hátvéd, Coulibaly is kitett magáért, hiszen ő szerezte csapata második találatát. Mauricio Taricco (argentin, Tottenham Hotspur): a londoni együttes a Liverpool bajnoki álmait zúzta szét azzal, hogy a hét végén legyőzte a Vörösöket, és a Spurs elsősorban annak köszönhetően tudott nyerni, hogy remekül védekezett. Ebben különösen az argentin Taricco járt az élen, aki tökéletesen semlegesítette Emile Heskeyt és társait.
Paul Bosvelt (holland, Feyenoord): a rotterdami gárda lélekben minden bizonnyal már a jövő szerdai UEFA-kupa döntőre készül, de a bajnokságban azért bebiztosította magának a Bajnokok Ligájában való indulás jogát. Ehhez a hét végi mérkőzésen az SC Heerenveen ellen kellett begyűjteni a három pontot, és ez végül a középpályáas Bosvelt mesterhármasával sikerült is. Rubén Baraja (spanyol, Valencia CF): amikor az Espanyol vezetést szerzett, majd pár perccel később emberelőnybe került a Valencia ellen, akkor a hazai drukkerek közül is csak kevesen fogadtak volna csapatuk győzelmére. A Turia-partiak azonban tíz emberrel is fordítani tudtak, mégpedig Baraja két góljával. A középpályás előbb ballal, majd jobbal volt eredményes, és ez a két találat a Valenciának könnyen bajnokságot, Barajának pedig vébészereplést érhet. Tomás Rosicky (cseh, Borussia Dortmund): a dortmundi együttes akkor állt a német bajnokság élére, amikor kell: az utolsó előtti fordulóban. Persze, a Hamburger SV ellen meglehetősen kemény mérkőzést játszott a BVB, de cseh középpályása, Rosicky megint képességeihez méltóan futballozott, és gólja mellett számtalan remek passzal hívta fel magára a figyelmet. Dmitrij Hohlov (orosz, Real Sociedad): a baszk együttes számára nincs is nagyobb öröm, mint a Real Madrid legyőzése, ráadásul ez most egyben a gárda bennmaradását is jelentette. A Sociedadból különösen az orosz Hohlov játszott jól a királyi gárda ellen, rengeteg labdát szerzett, azokat jól is játszotta meg, és teljesítménye megkoronázásaként gólt is szerzett.
Vincenzo Montella (olasz, AS Roma): noha a Farkasoknak már nincsen sok esélyük arra, hogy megvédjék bajnoki címüket Olaszországban, azért szépen akartak búcsúzni a hazai drukkerektől, és ennek megfelelően igazi gólfesztivált rendeztek a Chievo ellen. Különösen Montella volt elemében, aki mesterhármast vágott, és ezzel már 13 gólnál tart, ami nem kis teljesítmény, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az idény közepén két hónapot ki kellett hagynia sérülés miatt. David Trézéguet (francia, Juventus): az Internazionale másik üldözője is 5–0-ra nyert a hét végén, és a Juventusban is volt egy játékos, aki mesterhármast ért el. Trézéguet-nek ez volt az első triplázása a Serie A-ban, s ezzel 23-ra növelte góljainak számát, amivel átvette a vezetést a góllövőlistán.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)

Korábban:

A hét világválogatottja (április 15-21.)