Vágólapra másolva!
Bő egy hete vette át a Matáv Sopron labdarúgócsapatánál a szakmai munka irányítását Bognár György. A Matáv új edzője a héten amellett, hogy igyekezett megismerni új fiainak sportszakmai, valamint emberi tulajdonságait, a Kispest ellen próbálta felkészíteni együttesét.

Az ellen a Kispest ellen, amellyel szemben bizony van mit törlesztenie Sopronnak, hiszen a két csapat két legutóbbi bajnokiján, előbb Sopronban, majd a közelmúltban a fővárosban is a Honvéd nyert. "Nehéz meccsre számítok, hiszen a Kispest egy nagyon harcos, agresszív racionális futballt játszó csapat" - mondta Bognár.

"Hazai pályán viszont a Honvéddal szemben fel kell vállalni a támadó szellemű játékot, és egész egyszerűen le kell győzni. Úgy gondolom, mindenekelőtt olyan akarat, olyan hozzáállás szükséges a sikerhez, mint amilyet a Vasas ellen amásodik félidőben mutatott be a csapat. Nagyon bízom benne, hogy fejben már mindenki túltette magát az elmúlt hetek tragikus eseményein, bár ez nyilván nem lehetett könnyű, a hét közben Simon Tibor temetése ugyanis feltehetően minden játékost ugyanúgy megviselt, mint engem. Biztos vagyok benne, hogy minden labdarúgó átérzi a mai meccs fontosságát. Nagyon kiélezett ugyanis a harc a kiesés elkerüléséért, ám ha legyőzzük a Kispestet, akkor szerintem egy kicsit már a jövőt is el lehet kezdeni tervezgetni. Néhány meghatározó játékos ugyanis nem szerepelhet. Tóth Mihály és a hét közben a válogatottban bemutatatkozó Pintér Zoltán ugyanis sárga lapok miatt nem játszhat, Somogyi József lovaglóizomsérülése sem jött még rendbe, Perger György pedig rövid időn belül másodszor betegedett meg. A szurkolók a Vasas ellen is nagyon sokat segítettek, akkor nagy szerepük volt abban, hogy akkor a meccs végén sikerült egyenlítenünk. Most is számítunk rájuk, a fiúknak nagyon sok erőt ad a buzdításuk, és nagyon remélem, a drukkerek segítségével megszerezzük a nagyon fontos három pontot" - zárta szavait a Sopron edzője.

A bajnoki cím szempontjából akár döntő is lehet szombaton a Hidegkuti-stadionban a házigazda MTK-val "holtversenyben" élen álló Zalaegerszeg vendégszereplése. Ha a ZTE folytatja eddigi eredményes szereplését, a házigazdáknak pedig nem szakad meg tavaszi totálisan negatív sorozata, akkor előnybe kerülhet a vidéki együttes, és a hátralévő három fordulóban megszerezheti az aranyérmet.

A 35. forduló műsora:
péntek:
A 7-12. helyért:
Haladás - Győr 0-0
szombat:
Az 1-6. helyért:
MTK - Zalaegerszeg, Hidegkuti-stadion, 16.30 ó
Újpest - Dunaferr, Megyeri út, 18 ó
Videoton - Ferencváros, Székesfehérvár, 18.30 ó
A 7-12. helyért:
Sopron - Kispest 17 ó
Debrecen - Vasas 19 ó

Botár László

Ajánlat:

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei

Korábban:

Fórum:

Ki nyeri a Borsodi Ligát?