Vágólapra másolva!
A mallorcai együttes az idényt még a Bajnokok Ligájában kezdte, de a szezon során egyre rosszabb formát mutatott, és egészen az utolsó fordulóig izgulnia kellett bennmaradásáért. A csapatnak végül sikerült megőriznie élvonalbeli tagságát, és a mindent eldöntő gólt az az Alberto Luque szerezte, akire az egész bajnokság során nem lehetett panasz, és házi gólkirály is lett.

Luque 1978. november 3-án született Barcelonában, és tizenegy esztendősen kezdett el futballozni, mégpedig az FC Barcelona együttesében. A katalán gárda különböző korosztályos együtteseiben szerepelt, ám nem sok esélye volt arra, hogy felkerüljön a felnőttek közé, így 1997 nyarán a Mallorcához szerződött.

Első idényében még csak a klub B csapatában szerepelt, és rögtön tíz gólt ért el. A következő pontvadászatban ezen is túltett, hiszen a Mallorca B-ben, a harmadik vonalban 15 alkalommal volt eredményes, aminek köszönhetően még az idény során felhívták az első csapatba, és öt meccs erejéig a Primera Divisiónban is pályára léphetett. További fejlődése érdekében az 1999-2000-es idényre kölcsönadták a szintén a legjobbak között vitézkedő Malagának, ahol 23 találkozón szerepelt, és végre megszerezte első élvonalbeli találatát, amit még kettő követett.

A Mallorca vissza is hívta őt, és az előző idényben remekül ment neki a játék, tíz gólt ért el, és nagy szerepe volt abban, hogy a klub az előkelő harmadik helyen végzett. A jelenlegi pontvadászatban sem lehetett rá panasz, végül 13 góllal fejezte be az idényt, és ez nagyon kellett a csapatnak ahhoz, hogy ne essen ki. Természetesen a nagycsapatok is felfigyeltek a tehetségére, a Real Madrid és a Barcelona is megkörnyékezte, de mivel gyermekkora óta a katalánok szurkolója, így nehéz elképzelni, hogy aláírjon a királyi gárdához. Az már valószínűbb, hogy a Barcába szerződik.

Ajánlat:

Korábban:

A nap játékosa: Júnior (AC Parma)