Vágólapra másolva!
A Zalaegerszegről a Boca Juniorshoz igazolt Waltner Róbert nem lépett pályára új csapata első bajnoki mérkőzésén. A szezon első, súlyos következményekkel járó szurkolói összetűzésére máris sor került Argentínában, a River Plate-Newell's Old Boys mérkőzés előtt két embert hasba lőttek. 

A magyar válogatott támadó korábban azért vonakodott elfogadni a világ egyik legismertebb klubcsapatának ajánlatát, mert nem bízott benne, hogy a kezdőcsapat közelébe kerülhet, és nem akarta egy távoli országban a kispadot koptatni. A Boca idei első bajnokiján Waltner valóban nem kapott játéklehetőséget, de mivel Maradona egykori csapata 0-0-s döntetlent játszott a Nueva Chicago otthonában, meglehet, hogy a közeljövőben Waltner bemutatkozhat.

Az Apertura (az argentin bajnokság júliustól decemberig tartó első szakasza)nyitánya sajnos nem a játék, hanem egy szurkolói botrány miatt marad emlékezetes. Buenos Airesben a River Plate-Newell's Old Boys mérkőzés előtt a vendéghívek összetűzést provokáltak a hazaiakkal a Monumental-stadion előtt, s a zavargások során két embert hasba lőttek. Mindkettőjük állapota súlyos.

Waltner a Boca Juniorsbanhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=44927

Lövöldöztek Zimbabwében is: a délkelet-afrikai ország második legnagyobb városában, Bulawayóban a rendőrség vetett be lőfegyvereket. A Highlanders of
Bulawayo és a Dynamos of Harare találkozója után a két csapat szimpatizánsai előbb egymásnak estek, majd a kiérkező rendfenntartókra támadtak. Az utcai harcoknak számos további sérültje is akadt, és több rendőrautót felgyújtottak.

Az Apertura első fordulójának eredményei:
Rosario Central - San Lorenzo 1-0
Estudiantes - Colon 1-1
Independiente - Lanus 2-0
Arsenal - Olimpo 1-0
River Plate - Newell's Old Boys 0-0
Talleres - Gimnasia La Plata 0-0
Union - Banfield 0-0
Huracan - Racing Club 1-3
Nueva Chicago - Boca Juniors 0-0