Vágólapra másolva!
Érzik a Ferencváros szurkolói is, hogy csütörtök este, a ciprusi AEL Limasszol ellen nehéz UEFA-kupa mérkőzés vár kedvenceikre, hiszen eddig 12 ezer jegy fogyott az Üllői úti pénztárakban, amely szám a kezdésig még növekedhet. Garami József, a zöld-fehérek szakmai igazgatója is úgy véli, a drukkerek szimata jelzésértékű, s bizony el is kél majd a buzdításuk, ettől függetlenül a rutinos szakember továbbjutást vár együttesétől.

- Mit tudnak ciprusi ellenfelükről?
- Segítőm, Pölöskei Gábor többször is megnézte az AEL-t, és részletes elemzést kaptam tőle riválisunkról. A volt zalaegerszegi Sebők József mellett van két ciprusi válogatottjuk, egy brazil játékosuk, azaz technikás, jó futballistákból álló csapattal kerültünk szembe.

- Gondolom ön is lényegesnek tartja, hogy úgy nyerjen a csapat minél több góllal, hogy az ellenfél ne találjon a hálóba.
- Ez pontosan így van, ez minden edző álma a kupameccseken, persze az is legalább olyan fontos, hogy minél több gólt szerezzünk. Azért is lenne fontos komolyabb előnyre szert tenni, mert a limasszoli visszavágón, a hírek szerint fergeteges hangulat fogad majd bennünket.

- Mennyire nyomasztja csapatát, hogy a továbbjutást mindenki elvárja, míg a kiesés nagy kudarc lenne?
- Nem gondolunk a kiesésre, hiszen az tényleg blama lenne. Kizárólag a győzelemben és a továbbjutásban gondolkodunk, amire képesnek is tartom a csapatot. Pontosabban én ebből indulok ki. Természetesen a népes szurkolótábor is külön motivációt jelent, de ismétlem, mi egyértelműen győzelemre és a továbbjutásra számítunk.

A feröeriek szerint nem erős az Újpest/sport/magyarfoci/20020814aferoeriek.html

Garami József ezt követően sorolta is az AEL Limasszol elleni összeállítást, ami a következő: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Gyepes - Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek - Gera, Tököli, Leandro.

A békéscsabai felálláshoz képest tehát egyetlen változás van a kezdő tizenegyet illetően, Jovic helyett a kisebb sérüléséből felépült Tököli került a csatársorba. A csütörtök esti, Üllői úti mérkőzést (20.15) az m2 és a Fradi Tv koprodukcióban, egyenes adásban közvetíti, játékvezető a bolgár Anton Guenov.

Bánki József