Vágólapra másolva!
Pénteken este új győztest avatnak a labdarúgó európai Szuperkupában: a BL idei legjobbja, a Real Madrid harmadszor, míg az UEFA-kupát megnyerő Feyenoord először próbálkozik a trófea elhódításával. A monte-carlói összecsapás 20.45 órakor kezdődik.

Az idei mérkőzésen harmadszor csap össze a BL (BEK) és az UEFA-kupa legjobbja, korábban a legjobb bajnokcsapat riválisa még a Kupagyőztesek Európa-kupájának győztese volt. A KEK viszont három éve megszűnt, így új párosítást alkottak.

Az európai Szuperkupa ötletét 1972-ben a Glasgow Rangers (KEK-győztes) centenáriuma szolgáltatta. A skót klub ezért kihívta a BEK aktuális legjobbját, az Ajax Amsterdamot, amely a két találkozón 3-1-es és 3-2-es győzelmekkel mutatta meg erejét. Egy évvel később az Ajax már a hivatalos európai Szuperkupa keretében múlta felül az AC Milant.

Melyik a legjobb európai fociklub?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26104

Kilenc évvel ezelőtt az Olympique Marseille nyerte a BL-t, de később bundabotrányba keveredett. A kizárt francia együttes helyett az AC Milan játszott, s veszített az AC Parma elleni párharcban.

Spanyol és holland klub másodszor csap össze: 1996-ban az Ajax Amsterdam 5-1-es összesítéssel múlta felül a Real Zaragozát.

Várható kezdőcsapatok:
Real Madrid: Casillas - Salgado, Hierro, Helguera, Roberto Carlos - Makelele, Cambiasso, Figo, Zidane - Raúl, Morientes
Feyenoord: Zoetebier - Gyan, Van Wonderen, Paauwe, Rzasa - Emerton, Bosvelt, Ono, Lurling - Van Hooijdonk, Kalou
vezeti: Dallas (skót)