Vágólapra másolva!
Nem kezdődött jól a magyar labdarúgók izlandi vendégszereplése, miután az utánpótlás válogatott 1-0-s vereséget szenvedett a házigazdáktól. A vereséghez nagyban "hozzájárult" Szabics és Torghelle is, akik piros lap miatt idő előtt fejezték be a találkozót.

U21-es barátságos mérkőzés
Izland - Magyarország 1-0 (0-0)
Eglisstadír, 300 néző
Izland: Jóhannsson - Mete, Hjálmsson, A. Björnsson, Gudmundsson - E. Björnsson, I. Sigurdsson, Danielsson, Steinsson - H. Sigurdsson, Kristjánsson.
Magyarország: Balogh J. - Horváth L., Nagy G., Pusztai, Makra - Torghelle, Buzsáky (Fehér, 77.), Tóth B. (Regedei, 86.), Németh N. - Szabics, Koplárovics (Czvitkovics, 88.)
gól: Steinsson (76.)
piros lap: Torghelle (28.), Szabics (60.)

A szigetországban szokatlan módon napsütésben, szélcsendben kezdődött a találkozó, amelynek első félidejében a magyar csapat többet birtokolta a labdát, a legnagyobb helyzetet a 13. percben Torghelle hagyta ki. Azonban a félidő negatív eseménye is a kispesti játékoshoz fűződött: a két hete, a spanyolok ellen is kiállított középpályás ismét elvesztette a fejét, ezúttal a 28. percben egy szabálytalan szerelést követően a földről felpattanva "lefejelte" az izlandi védőt.

A második félidő - az emberhátrány ellenére - ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. A magyar csapat támadott, s a 48. percben Szabics nyolc méterről a kapufát találta el. Kilenc perccel később ismét a Grazban légióskodó csatár volt a főszereplő, Szabics - miután az oldalvonalon kívül összecsapott az őt szabálytalanul szerelő izlandi védőjével - megkapta második sárga lapját, s mehetett zuhanyozni. A 76. percben Steinsson 14 méteres lövéssel megszerezte az izlandi együttesnek a vezetést, ami egyben a győzelmet is jelentette. A 83. percben ugyan Németh Norbert majdnem egyenlített, de lövése a kapu mellé ment.

mlsz.huhttp://www.mlsz.hu

"Vegyes érzéseim vannak a találkozóval kapcsolatban. El kell mondanom, hogy nemzetközi szinten nem tapasztalt, elfogult játékvezetéssel találtuk szembe magunkat, jellemző, hogy az izlandiak játszottak sokkal agresszívebben, és mégis mi kaptuk a lapokat, ám mindez nem mentség arra, hogy néhány játékos nem tudta megőrizni higgadtságát. Az első kiállítást túl szigorúnak, túlzottnak tartom, ez jelentősen befolyásolta a mérkőzés alakulását. Emberhátrányban is voltak helyzeteink, egyenlíthettünk volna, úgy gondolom, nagy lehetőséget szalasztottunk el arra, hogy egy jó eredményt érjünk el" -nyilatkozta Róth Antal szövetségi edző Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapjának.