Vágólapra másolva!

A hét világválogatottja (szeptember 9.-15.)

A hét végén elkezdődtek az olasz bajnokság küzdelmei is, és azonnal volt néhány játékos, aki parádés teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet. E heti válogatottunkba bekerült három Serie A-s védő is: Thuram a Juvéból, Simic a Milanból, D'Anna pedig a Chievóból. A Bologna nagy meglepetésre 2-1-re legyőzte az AS Romát, elsősorban a két gólt rúgó Cruznak köszönhetően: az argentin támadó mellett egy angliai olasz, azaz a Chelsea-ben focizó Gianfranco Zola kapott helyet az e heti világválogatott támadósorában.
Paul Robinson (angol, Leeds United): Sokan nem értették Terry Venablest, amikor a válogatott Nigel Martyn helyett a fiatal Robinsont tette meg a Leeds első számú kapusának, de a portás bebizonyította, hogy a tréner helyesen döntött. A hálóőr a múlt héten mind a Newcastle, mind a Manchester United ellen remekül védett, és nagy szerepe volt abban, hogy a yorkshire-i gárda mindkét találkozót megnyerte.
Lilian Thuram (francia, Juventus): A torinóiak magabiztos győzelemmel kezdték a bajnoki idényt Olaszországban, és az Atalanta ellen a jobbhátvéd Thuram is remek teljesítményt nyújtott. A gall bekk nem csak az ellenfél támadásainak megakadályozásában tűnt ki, hanem rengeteget futott előre.Lorenzo D'Anna (olasz, Chievo Verona): Az előző szezon meglepetéscsapata Olaszországban a jelenlegi idényt is remekül kezdte, hiszen a Chievo a Lazio ellen idegenben gyűjtötte be a három pontot. A csapatkapitány D'Anna mindehhez remek védőjátékkal plusz egy góllal járult hozzá.Dario Simic (AC Milan): A rossonerók legproblémásabb csapatrészének a védelmet tartották, nem csoda, hogy több futballistát is igazoltak a hátsó alakzatba, és ennek meg is lett az eredménye: a Serie A első fordulójában a Milan bekapott gól nélkül nyert. Az egyik új szerzemény, az Intertől leigazolt Dario Simic ráadásul még az ellenfél kapuját is bevette.Markus Münch (német, Borussia Mönchengladbach): A 'Gladbach ebben a szezonban eddig hatszor volt eredményes, és némi meglepetésre góljainak felét a csapat jobbhátvédje, Münch szerezte. A veterán futballista sokadvirágzását éli, és a múlt héten kétszer is eredményes volt: a Hertha ellen tizenegyesből, a Stuttgart ellen pedig szabadrúgásból vette be az ellenfelek hálóját.
Jesuli (spanyolm, Celta Vigo): A galíciai gárda remekül kapta el a rajtot a Primera Divisiónban, hiszen két forduló után százszázalékosan áll. A második játéknapon a Mallorca volt az áldozat, és a vigóiak részéről különösen Jesulinak ment a játék, hiszen a középpályás, aki Valerij Karpin távozásával több játéklehetőséget kaphat, kétszer volt eredményes.Inamoto Junicsi (japán, Fulham FC): A londoni csapat várakozáson felül szerepel eddig a Premier League-ben, és a múlt héten mindkét bajnokiját megnyerte. Ebben nagy szerepe volt a nyáron igazolt japán Inamotónak, aki a Tottenham és a Sunderland ellen is gólt szerzett, utóbbi meccsen ráadásul még két gólpasszt is adott.Michael Ballack (német, Bayern München): Még csak öt fordulót játszottak le a Bundesligában, de a Bayern máris pontelőnnyel vezeti a tabellát. A nyári igazolások közül leginkább Michael Ballacknak sikerült beilleszkednie, aki az 1860 München elleni derbin még inkább csak védőmunkájával hívta fel magára a figyelmet, de a Nürnberg ellen már két gólt szerzett.Ono Sindzsi (japán, Feyenoord): A rotterdami együttesnek a hét elején egy elmaradt meccsét kellett lejátszani, éppen a városi rivális, az Excelsior ellen, majd pedig az FC Twente ellen lépett pályára, és egyik mérkőzés sem okozott túl nagy problémát a csapatnak. A japán Ono az első találkozón még csak előkészítőként jeleskedett, a másodikon viszont kétszer is bevette az ellenfél hálóját.
Gianfranco Zola (olasz, Chelsea FC): Úgy tűnik, a Chelsea a mostani szezonban ismét célba veheti a bajnoki címet, a londoniak eddig legalábbis remekül szerepelnek a Premier League-ben. Miközben tavalyi házi gólkirályuk, Hasselbaink rendre a kispadon kap helyet, a veterán Zola brillírozik: az olasz csatár az elmúlt héten két mérkőzésen három gólt szerzett, és további kétszer előkészítőként jeleskedett.Julio Cruz (argentin, Bologna): A Serie A első fordulójának legnagyobb meglepetését a Bologna Roma elleni győzelme aratta. A fővárosiak sokáig vezettek a Bologna otthonában, a második féliőben azonban jött Cruz, aki előbb kiegyenlített, majd másodpercekkel a lefújás előtt a három pontot érő gólt is befejelte a Farkasok kapujába.