Vágólapra másolva!
Továbbra is remekül szerepel a Győr együttese a bajnokságban, a Rába-partiak a hét végi körben Székesfehérváron győzték le 4-1-re a Videotont. Mindez a gárda lelkierejét is híven jelzi, hiszen az előző fordulóban odahaza kaptak ki a Debrecentől, ám gyorsan javítottak.

Többek között ez a mentális egység is szóba került Tamási Zsolttal, a győriek fiatal vezetőedzőjével folytatott beszélgetésünkben.

- A jelek szerint sikeresen használták ki a válogatott izlandi túrája miatt beiktatott két hetes bajnoki szünetet és kapásból kijavították a Debrecen elleni hazai kudarcot.
- Való igaz, számunkra a legjobbkor jött a szünet, hiszen az elmúlt két fordulóban egy pontot szereztünk, ugyanakkor hasznosan töltöttük el az edzésidőt a két hét alatt. Legalábbis ezt mutatja, hogy visszataláltunk arra a játékunkra, amivel kezdtük a bajnokságot.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20020913aborsodi.html

- A csapat taktikáját mennyiben igazította a Videoton stílusára?
- Sokszor láttuk a Videotont az elmúlt időszakban játszani, legutóbb magam tekintettem meg a fehérváriak Varteks elleni edzőmeccsét, ezért ellenfelünk ismeretében alakítottam ki a taktikát. Én különben is mindig keresem az ellenfelek gyenge pontjait, s ha kell, az összeállítást is ennek tükrében adom meg. Szerencsére amit Fehérváron elképzeltem, az teljesen be is jött, amiért külön elismerést érdemelnek a játékosok.

- Egyetért azzal, hogy csapata morális egységét is jelzi, hogy az eddigi kispadosok sem sértődötten lépnek gyepre?
- Örömmel értek egyet, magam is így látom ezt, ami egy edzőnek mindig kellemes érzés. Persze a siker összetartó ereje közismert, ilyenkor nem ildomos senkinek megsértődnie, de a lényeg, hogy valóban egységes a csapatunk.

- A következő fordulóban a ZTE-hez látogatnak, majd fogadják a Ferencvárost, feltételezem, nagy önbizalommal.
- Így van, de miért is ne lenne önbizalmunk? Az eddigi eredményeink alapján igenis hinnünk kell magunkban, s a bajnokságnak is úgy indultunk neki, hogy mindenki ellen nyerni akarunk. Más kérdés, hogy ez mindig nem sikerülhet. A célunk a bajnokság végén az 1-6. hely közé kerülés, persze tudjuk jól, igazán csak az első és a második hely kifizetődő. Anyagi és erkölcsi szempontból egyaránt.

Bánki József