Vágólapra másolva!
Három magyar kupacsapatunk is pályára lép a labdarúgó UEFA-kupa első fordulójában, közülük egyedül a Ferencváros együttese játszik hazai környezetben, a török Kocaelispor ellen, míg a Zalaegerszeg Zágrábban, az Újpest Párizsban vendégszerepel.
SMS-ben az UEFA-magyarokról
Nincs internet-, tévé- vagy rádióközelben? Kiváncsi, mire megy a Fradi és a ZTE az UEFA-kupában? Küldjön nekünk egy SMS-t, és mi mindenről tudósítjuk!

Részletek>>>

A Ferencváros labdarúgócsapata az újpesti bajnoki találkozón megtépázott csapatához képest több helyen is megváltozik. Garami József fellélegezhet, hiszen újra számíthat Dragóner, Gera és Kapic játékára, márpedig mindhárom labdarúgó kulcsszerepet tölt be az együttesben. Azok a török szurkolók, akik a legnagyobb példányszámú Hürriyet című lap sportoldalaira támaszkodtak, bizonyára meglepve veszik majd tudomásul ezt a változást, a lap ugyanis egész egyszerűen az Újpest elleni kezdő tizenegyet vette alapul. A Fanatik című sportlap azonban már tárgyilagosabb volt, beszámolt arról, hogy a Kocaelispor megérkezett Budapestre, hogy edzett is az Üllői úti stadionban, s hogy Hikmet Karaman vezetőedző úgy vélte, "a győzelem morálisan felemelheti a csapatot".

A csapat ugyanis jelenleg egyedüli pontnélküliként, 5-13-as gólkülönbséggel a török bajnokság utolsó helyén szerénykedik. A lap egyedül Leandrót nem ismeri, a brazilt Marcollini néven jelölte a kezdőcsapatba.

Kocaelispor/sport/magyarfoci/20020830parizsba.html?pIdx=2

A klub hivatalos honlapján a szurkolók szavazhattak, melyik csapat jut tovább a párosításból. A jelenlegi helyzet ellenére, a fanatizmusra jellemző, hogy a szavazók négy százaléka abszolút nem tudott erre válaszolni, 23 százalék a Fradira, 73 százalék pedig a helyi kedvencekre voksolt.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik az Üllői úton, a találkozót az orosz Ivanov, Germancsuk, Lebegyev orosz hármas vezeti.

A két csapat várható összeállítása
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Dragoner, Gyepes - Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek - Gera, Tököli, Leandro
Kocaelispor: Ahmet Sahin - Faruk, Serkan, Ahmet Arslaner, Emrah - Cem Sinan, Volkan, Hüseyin, Nuri - Ugur Boral, Lazarov