Vágólapra másolva!
Új rovatunkban hetente összeállítjuk a Borsodi Ligában szereplő futballisták, illetve a külföldön vitézkedő magyar légiósok válogatottját. Az [origo] csapatába az kerülhet be, aki találataival, játékával vagy valamilyen más természetű tettével kiemelkedőt alkot. Múlt héten Európa-szerte jónéhány honfitásunk érdekelt volt az UEFA-kupa küzdelmeiben, akadt, aki a magyar BL-ben nyújtott teljesítményével verekedte be magát a legjobbak közé.
Turi Géza (ZTE): Viszonylag szokatlan, hogy valaki hat góllal a hálójában kerüljön a hét csapatába, de jusson eszünkbe, ha nincs Turi Géza, a Zalaegerszeg valószínűleg kétszámjegyű vereséggel kullog haza Zágrábbabból. Ezt Bozsik Péter, a Zete vezetőedzője is így látta, sőt, a meccs utáni nyilatkozatában kijelentette, hogy kapusa parádésan védett a Dinamo ellen. A dicséret vélhetően gyógyírt jelentett Turi önbizalmára, hiszen a Győr elleni meccset sikerült kapott gól nélkül átvészelnie.
Fehér Csaba (NAC Breda): Öt forduló után még mindig veretlen a holland bajnokság magyarokkal felvértezett csapata, a NAC Breda. Henk ten Cate együttese úgy tűnik, nem pukkadt ki erre a szezonra sem, pedig a kiscsapat tavalyi jó szereplésének nem sokan jósoltak hosszú folytatást. A Breda vasárnap a Twentét verte meg 2-0-ra, Babos Gábor és Fehér Csaba nem kis szerepvállalásával. A védő, aki az MTK-ban ugyan nem jött ki jól a holland mesterrel, kirobbanthatlan a csapatból, és ezúttal is végigszáguldotta a mérkőzést a pálya jobb oldalán.Kuttor Attila (Siófok): Kutyát el lehet zavarni, de nem lehet leírni. Amikor tavaly az MTK átpasszolta Debrecenbe, valószínűleg még ő sem sejtette, hogy az új szezon már az újonc Siófokban találja. A tapasztalt játékos azonban itt is hamar beileszkedett a védelem tengelyébe, s vasárnap igazi vezéregyénisége volt a Csank-csapatnak. Az Újpest ellen - elsősorban jó helyezkedésének betudható - meggyőző védőteljesítménye mellett arra is maradt energiája, hogy az utolsó percben egyenlítsen, amivel úgy feltüzelte társait, hogy a ráadsában a győzelmet érő gólt is megszerezték.Halmai Gábor (Hapoel Tel-Aviv): A kőkemény játékosról legutóbb akkor olvashattunk bővebben a magyar sajtóban, amikor - elsősorban a Hapoel Tel-Aviv előző UEFA-kupa menetelésének hatására - Gellei Imre arról próbálta meggyőzni, térjen vissza a válogatottba  - sikertelenül. A Hapoel idén is magabiztosan kezdett a nemzetközi porondon, négy gólt lőtt az osztrák Kärnten otthonában, az elsőt személyesen Halmai Gábor.Bodor Boldizsár (Germinal Beershot): A belga bajnokságban is megszületett a magyarok, egyúttal Bodor Boldizsár első találata. A U21-es válogatott és a Germinal Beershot balbekkje a Beveren ellen egy sarokrúgást követően az ötödik percben szerzett vezetést, nagyban hozzájárulva csapata 2-1-es győzelméhez.
Alex (Dunaferr): Békéscsabán megszakadt a Dunaferr második forduló óta tartó nyeretlenségi sorozata, elsősorban a brazil légiós, Alex jóvoltából, aki kétszer is betalált. Igaz, az újvárosiak eddigi visszafogott teljesítményét sem lehetne a támadó nyakába varrni, ő ugyanis teszi a dolgát, rúgdossa a gólókat, a Viharsarokban már hatodszor volt eredményes, s ezzel második a góllövőlistán.Lisztes Krisztián (Werder Bremen): A brémai középpályás ugyancsak jól muzsikált a pályán ezen a héten. A Werder donyecki UEFA-kupa meccsén, noha kisebb sérüléssel lépett pályára, már a nyolcadik percben huszonöt méteres bombagólt ragasztott a bal felső sarokba, és végig a pályán volt Bayer Leverkusen 3-2-es legyőzését hozó szombati Bundesliga-meccsen is.Illés Béla (MTK): Kevesen szállnának vitába azzal, hogy Illés Béla a Borsodi Liga mezőnyének legnagyobb játékosegyénisége. Az MTK már-már veterán gólzsákja szombaton, egy Kispesten rúgott triplával nyomatékosította előnyét a góllövőlistán, amelyet immár tíz találattal vezet.Piroska Attila (Kispest): Ahogy azt várni lehetett, a 2002/2003-as bajnokság sem a Kispest sziporkázásról szól, legalábbis eddig. A mezőny legrosszabb talajú pályájával rendelkező, utolsó előtti csapatának játékát leginkább talán Piroska Attila megoldásai színesítik, ám hiába egyenlített, majd szerzett később vezetést az MTK ellen a középpályás, a listavezető a hajrában fordított.
Tököli Attila (Ferencváros): Az utóbbi években általában nem volt túl sikeres vállalkozás a gólkirályt vidékről egy fővárosi nagy(obb)csapatba szerződtetni, gondoljunk csak Preisinger, Tiber vagy Nicsenko esetére. Tököli Attila góljai azonban a Fradiba igazolása után sem apadtak el, sőt. A Limassol után a török Kocaelispor elleni hazai UEFA-kupa meccshez is két góllal járult hozzá, így elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy ferencvárosiak nyugodtan utazhatnak a visszavágóra.Szabics Imre (Sturm Graz): Alexhez és Tökölihez hasonlóan Szabics Imre is két gólt lőtt a héten, de ő két meccsre osztotta el a találatait. Először csütörtökön, az UEFA-kupában a skót Livingston elleni 5-2-es Sturm-siker során volt eredményes, de talán még ennél is jobban örült annak, hogy vasárnap a Rapid elleni bajnoki rangadón győztes gólt szerzett.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)

Ajánlat:

A hét világválogatottja