Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Liga fellebbviteli bizottsága hatályon kívül helyezte a fegyelmi bizottság döntéseit, amelyeket a szeptember 14-én súlyos szurkolói rendbontások közepette játszott Újpest-Ferencváros NB I-es mérkőzés után hozott.

A fegyelmi testület négy nappal a találkozó után a vendégcsapatot 3, a hazai együttest 1 millió forintos bírság befizetésére kötelezte. Emellett úgy határozott, hogy az FTC-nek a soron következő öt idegenbeli "fellépésén" saját költségen szövetségi ellenőrt kell alkalmaznia, a helyi rendezőgárdát pedig 20 fővel meg kell erősítenie. Az Újpest FC-nek két hazai találkozóját zárt kapuk mögött kell(ett) lebonyolítania (a lila-fehérek múlt vasárnap már lerótták a most érvénytelenített büntetésük felét a Kispest-Honvéd elleni találkozóval), továbbá öt hazai összecsapásukat csak szövetségi ellenőr jelenlétében játszhatják.

"Megállapítottuk, hogy a fegyelmi bizottság súlyos hibákat követett el a vizsgálat során, ezért új eljárást kell lefolytatnia" - indokolt Kónya Sándor, a fellebbviteli bizottság tagja. "Nem idézték be az érintett klubok képviselőit, nem volt tárgyalás, s ez mindenképpen szabálytalan."

Petárdákat találtak az újpesti stadionban/sport/magyarfoci/20021004petardakat.htmlUEFA-kupa: továbbjutott az FTC, kiesett az Újpest/sport/magyarfoci/20021003uefakupa.html

Szieben László, a Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottságának elnöke diplomatikus választ adott arra a kérdésre, hogy meglepte-e a fellebbviteli testület pénteki döntése. "A liga egy hierarchikusan felépített szervezet, így természetesen a fellebbviteli bizottságnak joga van felülbírálni a döntéseinket" - mondta. "Nekünk ezután az a dolgunk, hogy lefolytassuk az új eljárást, akár egyetértünk ezzel, akár nem. Személy szerint úgy éreztem, hogy nem követtünk el szabálytalanságot, hiszen a törvények nem minden esetben rögzítik pontosan, mi a teendő."

Szieben a keddi ülésen ismerteti bizottsága tagjaival a határozatot, s ekkor születik döntés az új eljárás időpontjáról.