Vágólapra másolva!
A labdarúgó francia kupa második fordulójának rangadóján a Paris St.Germain hazai pályán a hosszabbításban szerzett góllal búcsúztatta az Olympique Marseille együttesét. A rendkívüli biztonsági intézkedéseknek köszönhetően nem került sor szurkolói összecsapásokra, de negyven személyt letartóztattak.

A találkozó előtt a Parc des Princes-stadion környékén lakók tiltakoztak a szigorú intézkedések miatt. Az arénát csak azok közelíthették meg, akik érvényes jeggyel rendelkeztek, vagy igazolni tudták, hogy a közelben laknak. A kezdés előtt hat és fél órával a lezárt területen belül nem lehetett szeszes italt árusítani. A metró állomásokat fokozottan ellenőrizték és kétezer rendőr teljesített szolgálatot.

"A labdarúgás nem háború. Ezért az a célunk, hogy kiszorítsuk az erőszakot a stadionokból" - jelentette ki Nicolas Sarkozy belügyminiszter. A szigorú fellépés jogosságát bizonyítja, hogy Párizstól hatvan kilométerre az autópályán a rendőrség késeket, gumibotokat és vasrudakat talált a mérkőzésre érkező vendégszurkolók egyik buszában.

A két együttes legutóbb októberben találkozott Párizsban, akkor hatvan személyt vettek őrizetbe, közülük tizenkét ellen eljárás is indult rendzavarás miatt. Az őszi mérkőzést a hazaiak nyerték 3-0-ra.

Az első ligás csapatok közül a második fordulóban kiesett a Lens, az Ajaccio, a Le Havre és a Nantes is.

Az élvonalbeli csapatok eredményei:
Paris St.Germain - Olympique Marseille 2-1 - hosszabbítás után
Toulouse (II. osztályú) - Lens 1-0
Amneville (V.) - Auxerre 0-3
Seyssine-Pariset (VI.) - Guingamp 1-5
Rennes - Ajaccio 3-0
Agde (V.) - Lille 0-2 - hosszabbítás után
Bordeaux - Grenoble (II.) 2-0
Laval (II.) - Le Havre 2-1
Lorient (II.) - Nantes 1-0