Vágólapra másolva!
A kiesés ellen küzdő Birmingham City 2-0-ra győzött az Aston Villa ellen a Premiership hétfő esti összecsapásán, így három pontra megközelítette ellenfelét a bajnoki tabellán. A két csapat hagyományosan nagy csatáját ezúttal két piros lap is színesítette, melynek eredményeként a Graham Taylor vezette bordó-kékek kilenc emberrel fejezték be a mérkőzést, míg a lelátón - Angliában szokatlan módon - a szurkolók estek egymásnak.
Forrás: EPA
Ha tekintettel ölni lehetne... - Dublin és Halsey játékvezető kettőse Fotó: EPA

Az első játékrészben gól nélküli birkózást láthatott a Villa Park 43 ezres közönsége, hogy aztán a második félidőben nem mindennapi gól- és kiállítás-parádénak legyen szemtanúja.

A szünet után alig hat perccel tíz emberre fogyatkozott az Aston Villa, miután Dion Dublin lefejelte Robbie Savage-et, így a Halsey játékvezető gondolkodás nélkül mutatta fel a piros lapot a magáról megfeledkezett veterán támadónak.

Savage-nek a későbbiekben sem volt szerencséje a hazaiakkal, hiszen Gudjonsson tíz perccel a lefújás előtt őt faultolta sárgalapot érően, és mivel az izlandi légiósnak ez öt percen belül már a második volt, ő is a többieket megelőzve mehetett zuhanyozni.

A Premiership állása/sport/focivilag/20030304apremiership.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020815premiership.html?pIdx=3

A két kiállítás között három perc alatt szerzett két góllal eldöntötte a meccset a City, így három pontra megközelítette a tabellán a város vetélytársat.

A találkozó után a döntő létszámfölényben lévő Villa-drukkerek a City szurkolóin próbáltak meg elégtételt venni. Negyven drukkert őrizetbe vettek, s az összecsapásokban két rendőr is megsérült.

A szövetség bejelentette: vizsgálatot indít a birminghami városi rangadó ügyében, hiszen amellett, hogy néhány drukker berohant a pályára, Steve Bruce, a City vezetőedzője jelezte, a meccs közben a nézőtérről eltalálták egy pénzérmével.

Eredmény:
Aston Villa - Birmingham City 0-2 (0-0)
gól:
Lazaridis (74.), Horsfield (77.)
kiállítva: Dublin (51.), Gudjonsson (81. - mindkettő Aston Villa)

[origo]