Vágólapra másolva!
Peter Kenyon, a Manchester United ügyvezető elnöke kijelentette, még egy olyan szezon, amelyben nem nyer semmit a csapat, elfogadhatatlan lenne. Ezzel a kijelentéssel a MU operatív nagyfőnöke - aki amúgy ragaszkodik Sir Alex Fergusonhoz - szinte elviselhetetlen terhet rakott a 61 éves menedzser és a játékosok vállára.

A United a "négyfrontos háborúban" kettőn már elvérzett: a Ligakupa vasárnapi döntőjében 2-0-ra alulmaradt a Liverpoollal szemben, az FA-kupa nyolcaddöntőjében pedig az Arsenal búcsúztatta feltűnően simán, az Old Traffordon a Vörös Ördögöket.

A Liverpoolé a Ligakupa/sport/focivilag/20030302orzi.htmlA Newcastle beérte a Manchestert/sport/focivilag/20030301anewcastle.htmlAz Arsenal kiverte a MU-t az FA-kupából/sport/focivilag/20030215eduparadeval.htmlBL-negyeddöntős a MU/sport/focivilag/bl/20030225blnegyeddontos.html

A Premiership aranyérme is elúszni látszik, jelenleg nyolc pont hátránnyal követi a csapat az éllovas Arsenalt, azonos pontszámmal a remekül teljesítő Newcastle-vel (igaz, az Ágyúsok egy mérkőzéssel többet játszottak). A legjobban a Bajnokok Ligájában áll a MU, a második kör csoportmeccseinek befejezése előtt két fordulóval már matematikailag is biztosította helyét a negyeddöntőben az együttes.

Kenyon azonban roppant szigorú: "A mi szintünkön édes kevés, ha másodikok leszünk a Premier League-ben, ugyanúgy a Ligakupában, és csak a legjobb nyolcig jutunk a BL-ben. A játékosanyagunk ennél többre jogosít fel, szerintem a legjobb a világon, és a becsvággyal sincs gond" - nyilatkozta a vezető a BBC Radio Five-nak. "Az elmúlt évadot csalódottan zártuk, és most is azok lennénk, ha semmilyen trófeát nem nyernénk."

"Óriási a győzni akarás a játékosokban és Sir Alexben, akit a világ legjobb menedzserének tartok" - tett rá még egy lapáttal a manchesteri nagyfőnök.

Ch. Gáll András