Vágólapra másolva!
Az elmúlt héttel ellentétben ezúttal csak európai klubokból kerültek be focisták álomcsapatunkba, ráadásul többségükben olyan labdarúgók, akik nem csak hazájuk bajnokságában, hanem a nemzetközi porondon is jól szerepeltek. Egyedül az Internazionale delegált két játékost a tizenegybe, de bekerült a Panathinaikosz nigériai származású, ám lengyel válogatott csatára, Emmanuel Olisadebe is.
Claus Reitmaier (német, VfL Wolfsburg): A Farkasok a Bundesliga legidősebb játékosával rendelkeznek Reitmaier személyében, de az örökifjú portás, aki hétfőn tölti be 39. életévét, még mindig az egyik legjobb a német élvonalban. A hét végén ezt a Leverkusen ellen bizonyította: kivédte Bernd Schneider tizenegyesét, két másik esetben pedig elképesztő bravúrt bemutatva védett.
Marcelo Bordon (brazil, VfB Stuttgart): A svábok továbbra is tartják magukat a harmadik helyen a német élvonalban, és a legutóbbi játéknapon nem csatáraiknak, hanem védelmüknek köszönhették a győzelmet az 1860 München ellen. A hátsó alakzat nem csak hogy megőrizte a kapuját a góltól, hanem Bordon révén a győztes találatát is egy hátvéd szerezte.Iván Helguera (spanyol, Real Madrid): A királyi gárda szurkolói kissé félve várták a múlt hetet, hiszen elméletben alig volt egészséges középhátvédjük, ám Helguerát csodálatos módon sikerült felgyógyítani, és a válogatott játékos nem is okozott csalódást. A Milan ellen sem futballozott rosszul, de a Villarreal elleni bajnokin nem csak védőfeladatát látta el tökéletesen, hanem a győztes gólt is ő érte el.Eduardo Berizzo (argentin, Celta Vigo): A vigói gárda az előző három fordulóban képtelen volt nyerni, és ezzel még az UEFA-kupás helyezése is veszélybe került, de a hét végén az Atlético Madrid ellen végre megint győzött a gárda. Az egyik legnagyobb rivális ellenében sokáig gól nélküli döntelenre állt a meccs, ám ekkor jött Berizzo, és védő létére győztes gólt ért el.Iván Córdoba (kolumbiai, Internazionale): A milánói együttesnél az első számú védők, így Fabio Cannavaro és Marco Materazzi sem léphettek pályára a múlt héten mindkét találkozón, így a kolumbiai Córdoba a BL-ben és a bajnokságban is a kezdők között találta magát. A dél-amerikai futballista élt a lehetőséggel, a Newcastle ellen többször is remekül lépett közbe, ráadásul a nagyon fontos egyenlítő találatot is ő érte el.
Joseba Etxeberría (spanyol, Athletic Bilbao): A baszk középpályás kétségtelenül pályafutása legjobb szezonját éli meg, hiszen korábban sohasem volt ilyen eredményes, mint most. Ezt ezúttal a Valencia bánta, Etxeberría ugyanis a bajnokcsapat ellen is betalált, ami három pontot jelentett a Bilbao számára.Torsten Frings (német, Borussia Dortmund): A BVB az elmúlt hetekben kissé gyengélkedett, köszönhetően részben annak, hogy a játékmester Tomás Rosicky sérülés miatt hiányzott a csapatból, de úgy tűnik, hogy Mattias Sammer mester megtalálta a megoldást erre a problémára. Az irányító szerepkörbe vezényelt Frings ugyanis a múlt héten mind a BL-ben, mind a Bundesligában remekül futballozott, ráadásul mindkét meccsen betalált.Pavel Nedved (cseh, Juventus): A torinói gárda ebben a szezonban szinte képtelen nem nyerni, még ha rosszul is megy a csapatnak, akkor is rendre begyűjti a három pontot. Így volt ez a múlt héten is, amikor előbb a BL-ben a Deportivo, majd a Serie A-ban a Modena ellen győzött a gárda, és Nedved különösen az utóbbi találkozón villogott, két góljával egymaga döntötte el a mérkőzést.Zé Roberto (brazil, Bayern München): A bajorok olyan könnyedséggel intézik el ellenfeleiket a Bundesligában, hogy az már valósággal sértő a többi német klub számára. A hét végén a Bochum volt az áldozat, és a meccsen különösen Zé Roberto játszott kiemelkedően: szinte minden akcióban benne volt a középpálya bal oldalán, és látszik rajta, hogy egyre inkább beilleszkedik a müncheni gárdába.
Christian Vieri (olasz, Internazionale): A milánói együttesnek különösen a Newcastle elleni BL-meccsen volt nehéz dolga, mert egyetlen bevethető csatára Vieri volt, aki azonban nem okozott csalódást, hiszen szépségdíjas gólt fejelt. Ehhez képest a Serie A-ban a Como ellen Bobónak már könnyű dolga volt, és azt is megengedhette magának, hogy tizenegyest hibázzon, hiszen így is két gólt szerzett, és összesítésben már 23-nál jár.Emmanuel Olisadebe (lengyel, Panathinaikosz): A közelgő Eb-selejtezőt figyelembe véve nem valami jó hír a számunkra, hogy Olisadebe kiváló formában van, de a Panathinaikoszban légioskodó csatár kétségtelenül remekül futballozik mostanában. Az elmúlt héten az UEFA-kupában idegenben szerzett győztes gólt a Porto ellen, majd a bajnokságban kétszer is betalált.


(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)