Vágólapra másolva!
Megeshet, hogy megmenekül a Vasas, legalábbis a három osztállyal lejjebb sorolástól. A legújabb hírek szerint ugyanis Iványi Károly, a piros-kékek labdarúgó kft.-jének ügyvezetője találkozott Klement Tiborral, a Magyar Labdarúgó Liga ügyvezető igazgatójával, s a megbeszélés végén azt a következtetést vonták le, hogy kommunikációs félreértések miatt kényszerült az angyalföldi klub kedden bejelenteni a visszalépését az NB I/B-s bajnokság további küzdelmeitől.

Előbb Iványi Károlyt kerestük meg, aki így válaszolt az [origo]-nak: "Az MLL vezetőivel abban maradtunk, hogy nem részletezzük a félreértéseket, számunkra úgyis az a legfontosabb, hogy életben maradjon a szakosztály. Beviszem az iratokat a liga székházába, és jegyzőkönyvben rögzítünk mindent. Reménnyel tölt el bennünket, hogy a liga vezetőin egyértelműen látszik a segítőszándék." Iványi Károlytól megkérdeztük még, hogy az újabb hírre miként reagált a tulajdonos, Rácz Gábor, mire az ügyvezető erre csak ennyit mondott: "Ő is megnyugodott."

Ezek után fordultunk Klement Tiborhoz, az egykori agilis soproni sportvezetőhöz, s az MLL jelenlegi ügyvezető igazgatója azért másként fogalmazott a Vasas reményeivel kapcsolatban: "Szerdán valóban belátogatott a ligába Iványi Károly, csütörtökön újabb iratokat hoz, remélem, ezek alapján segíthetünk a Vasasnak. Jómagam egyébként egy hete személyesen vettem részt a Vasas taggyűlésén, s a klub, valamint a szakosztály vezetőinek írásos anyagot adtam át, amelyben pontosan rögzítettük, mit kell tenni a helyzet kezeléséhez. Ehhez képest, ha az utóbbi másfél hónap során az illetékesek nem főállásban kommunikálnak, hanem a szakosztály megmentésén tevékenykednek, nem került volna sor a piros-kékek játékjogának felfüggesztésére."

Kérdésünkre, hogy lát-e reményt a Vasas megmenekülésére, Klement Tibor ezt felelte: "Én már nem tudom ezt eldönteni. Saját kezükben a sorsuk."

Bye bye Vasas!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=53004

Az aktuális történethez csak annyit, a Vasas vezetői 35 millió forintos hitelért fordultak a Liga illetékeseihez, amelynek érdekében Rácz Gábor tulajdonos két tatabányai és egy győri ingatlant akart felajánlani fedezetként. Erre mondták azt az MLL elöljárói: ők nem ingatlanbecslők.

Egy biztos: a Vasas számára a 35 milliós hitel létkérdés, hiszen ezáltal, ha ifistákkal is, de legalább befejezhetik az NB I/B-s bajnokságot, s nem sorolják három osztállyal lejjebb, a BLSZ I-be a patinás egyesületet. Folytatás csütörtökön délben, amikor is Iványi Károly megérkezik a Hattyúházba, az MLL irodájába az újabb iratokkal...

Bánki József