Vágólapra másolva!
A háborús veszély miatt Bagdad helyett Szíria fővárosában, Damaszkuszban kerül sor az Irak-Vietnam labdarúgó olimpiai előselejtezőre április 5-én.

Az ázsiai szövetség szerdán döntött a helyszínmódosításról. A párharc visszavágójának április 19-én Hanoi ad otthont, s a győztes jut a következő fordulóba.

Bernd Stange, az iraki válogatott szövetségi kapitánya egyébként azt mondta, hogy semmiképpen sem mond le posztjáról. "Egyelőre csak papíron vagyok edző, de ha a Leverkusen ajánlana fel mesés szerződést, azt sem fogadnám el" - fogalmazott az 54 éves, egykor a hajdani NDK legjobbjait dirigáló tréner, aki a háborús veszély miatt hazautazott.

"Hiszem, hogy előbb-utóbb visszatérhetek, stadionok épülnek, s a bajnokság is beindul." Stange rendszeresen beszél telefonon a játékosaival: "Két nappal ezelőtt még a futball volt a téma, most viszont már csak azt kérdezték, hogyan menthetnék meg az életüket."

A kapitány tavaly novemberben kezdte iraki munkáját, a szerződésében szerepel egy olyan passzus, mely szerint háború esetén azonnal felbonthatja azt.