Vágólapra másolva!
Már a Ferencváros elöljárói is fontolgatták az óvást a Debrecen elleni mérkőzést követően a román Sabin Ilie átigazolása miatt, ám a zöldek végül elvetették ezt az ötletet. Nem így a Kispest: a szombaton Debrecenben 3-2-re elbukó piros-feketék elöljárói a hét elején bejelentették, hogy óvnak Ilie szerződtetése miatt. A pesti klub vezetői a FIFA 801-es számú körlevelét citálják indokként, mely szerint Ilie nem kért engedélyt a nemzetközi szövetség illetékes bizottságától, hogy a National Bukaresttől másik csapathoz szerződhessen.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A FIFA körlevele így szól: "Abban az esetben, ha egy klub minden igazságos indok nélkül megszegi a valamely játékosával aláírt munkaszerződést, az érintett játékosnak meg kell adni az engedélyt arra, hogy átigazoljon az igazolási időszakon kívül is, amennyiben nem terheli felelősség a kialakult helyzetért. Az efféle helyzetbe került játékos kérheti a bizottságtól, hogy máshová igazolhasson."

A Kispest vezetői szerint tehát Sabin Ilie éppen ennek a kitételnek nem tett eleget, azaz nem kért engedélyt a nemzetközi szövetség illetékes bizottságától, hogy a National Bukaresttől másik csapathoz szerződhessen.

Ezek után megkerestük Horváth Bélát, a DVSC korábbi remek kapusát, a klub jelenlegi technikai vezetőjét, aki a következőket mondta az ügyről: "Meggyőződésünk, hogy a szabályok szellemében jártunk el, akárcsak a többi szervezet, így a Magyar Labdarúgó Liga, az MLSZ, és a Román Labdarúgó Szövetség illetékesei is korrektül végezték a dolgukat. Természetesen a pályán elért eredményt tartjuk mérvadónak, s egy pillanatig sem aggódunk az óvás miatt."

Ilie a hét futballmagyarjai közt/sport/magyarfoci/20030324ahet1.htmlA Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20030322aborsodi.html

Már csak azért sem kell nagyon megijedniük a debrecenieknek, mert kedden délután a Magyar Labdarúgó Ligából azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a Kispest nem nyújtotta be az óvást a fegyelmi bizottsághoz. A kispesti vezetők egyébként nem is az eredmény megváltoztatásáért, hanem a szerintük hanyagul eljáró magyar illetékes elmarasztalása miatt nyújtanának be óvást.

Bánki József