Vágólapra másolva!
Hiába tekintették előnyösnek a ZTE és a Videoton futballistái, hogy a rivális Győr együttese egy nappal korábban lép pályára az alapszakasz utolsó körében, minden jel szerint a felsőházi tagságot biztosító találkozók azonos időben kezdődnek.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Korábban ugyan a Kispest-Győr mérkőzést április negyedikére, péntekre írták ki, míg a ZTE Siófokon egy nappal később, a Fradi pedig kettővel, azaz vasárnap lépett volna pályára a Videoton ellen, de mindez ellenkezik a sportszerűség szellemével.

A Ferencváros szakmai igazgatója, Garami József mellesleg azért szerette volna vasárnapra tenni a fehérváriak elleni bajnokit, mert ezáltal a válogatottban Lengyelország és Svédország ellen szereplő játékosai - Dragóner, Lipcsei, Tököli - pihentebben léphettek volna pályára az Üllői úton. Bár az egyeztetések még tartanak, a Magyar Labdarúgó Ligától kapott - egyelőre nem hivatalos - tájékoztatás szerint az FTC-nek nem engedélyezik a vasárnapi fellépést.

Mint ahogy a Magyar Televízió sportosztályának a főszerkesztő-helyettesével, Komlósi Gáborral is tárgyalnak a liga elöljárói, hogy a kispesti helyett más kilencven percet közvetítsen az MTV. Igen ám, de az említett felsőházi meccsek helyett a kínálatból csupán a Békéscsaba-Debrecen, a Sopron-Újpest és a Dunaferr-MTK marad, s ez ügyben nyilván az is döntő érv lesz, mely együttesek adnak kevesebb válogatottat, elvégre a pénteki bajnokit két nappal a Svédország elleni Eb-selejtező után rendezik.

Lipcseit bizonyíték hiányában felmentették/sport/magyarfoci/20030325lipcseit.htmlA Borsodi Liga menet-rendje és eredményei/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

Az MLL-ben a napokban döntenek a már említett három fellépésről. Nagy meglepetést senkinek sem okozna, ha az első hat közé kerülésért zajló Kispest-Győr, a Siófok-ZTE és az FTC-Videoton mérkőzések pedig egy időben - minden bizonnyal szombaton 18 órakor - kezdődnének. Ez így is lenne rendjén, hiszen a felsőházban végző csapatok a bajnokság végén pénzjutalomban részesülnek, arról nem is beszélve, mennyivel kellemesebb a dobogóért és nem a kiesés elkerüléséért futballozni.

Bánki József