Vágólapra másolva!
Udaj, Szaddám Husszein iraki vezető legidősebb fia, a helyi labdarúgó-szövetség elnöke elrendelte, hogy az országban dúló háború ellenére folytatódjék az első osztályú bajnokság.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Ennek megfelelően pénteken már le is zajlott egy mérkőzés: a bagdadi Népstadionban az Al-Zavra fogadta a Szamarát. A találkozót a hatalmas arénában mindössze ötezren tekintették meg, de az egyik jelenlévő szerint ez csak azért fordulhatott elő, mert kevesen szereztek tudomást az összecsapásról.

"Ezen a héten ez volt az első kellemes élményem" - mondta. A szurkolók egyébként Amerika- és Izrael-ellenes jelszavakat skandáltak a találkozó alatt.

A vietnami illetékesek újabb kérelemmel fordultak az Ázsiai Labdarúgó Szövetséghez (CFA): azt szeretnék elérni, hogy halasszák el, vagy játsszák biztonságos helyszínen jövő szombaton az irakiak elleni olimpiai selejtezőt. A mérkőzésre eredetileg Bagdadban került volna sor, a háborús események miatt, egy korábbi kérés alapján, azonban a kontinens futballvezetői az összecsapást Damaszkuszba, Szíria fővárosába helyezték át. A vietnamiak viszont ott sem éreznék magukat biztonságban, szerintük a jelenlegi helyzetben egy délkelet-ázsiai város kijelölése lenne a megfelelő megoldás. A visszavágónak Hanoi ad otthont, április 19-én. A győztes jut a következő fordulóba.