Vágólapra másolva!
A Real Madrid elleni BL-negyeddöntőre készülő Manchester United 4-0-ra verte a 86 percen keresztül emberhátrányban játszó Liverpoolt az angol labdarúgó Premiership 32. fordulójának rangadóján. A vendégcsapat finn középhátvédjét, Sami Hyypiät a játékvezető már a negyedik percben kiállította, ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Viharosan kezdte az élcsapatok rangadóját a Manchester, hiszen Dudeknek már a 13. másodpercben szögletre kellett piszkálnia Van Nistelrooy lövését.

A korai helyzetet követően is támadásban maradt a MU, és mindössze a negyedik percig kellett várnia az Old Traffordot száz néző híján csordultig megtöltő nézőseregnek a mindent eldöntő fordulatra: ekkor Van Nistelrooy lépett ki egyedül a rosszul záró liverpooli védők között, és az őt üldöző Hyypiä a tizenhatoson belül már csak lerántással tudta megakadályozni a holland csodacsatárt a gólszerzésben. A játékvezető tizenegyest ítélt, és kiállította az utolsó emberként szabálytalankodó finn hátvédet.

A Premiership állása/sport/focivilag/20030405apremiership.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020815premiership.html?pIdx=3

A büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette, korai vezetéshez juttatva csapatát. A gólt követően Gerard Houllier, a Liverpool mestere azonnal cserélt, és a cseh támadó, Baros helyére egy másik légióst, a horvát Biscant küldte a pályára, akit azonnal hátravezényelt Hyypiä megárvult helyére.

A kezdeti mozgalmasságot követően aztán megszelídült a mérkőzés, és a vendég Mersey-partiak is kijöttek időnként a Vörös Ördögök szorításából, bár igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani.

A második félidőben aztán lassan felőrölte a vendégek ellenállását a Ferguson-gárda, és a 65. percben egy újabb büntetőből tovább növelték előnyüket Butték (ekkor Biscan rúgta fel Scholest a tizenhatos vonalán). Ami ezután következett, az csak hab volt a tortán: Giggs, majd Solskjaer is betalált az erejével elkészülő vendégcsapat kapujába, kiütésessé téve ezzel a hazai sikert.

Összességében a Manchester United megérdemelten győzött a nagy vetélytárs ellen, és a Real Madridnak minden bizonnyal nem lesz könnyű dolga Beckhamékkel a BL-negyeddöntőben, míg a Liverpool ezzel a vereséggel komoly lépéshátrányba került vetélytársaival - a Newcastle-vel és a Chelsea-vel - szemben a még BL-indulást jelentő bajnoki negyedik helyért vívott harcban.

Eredmények:
Manchester United - Liverpool 4-0 (1-0)
gól:
van Nistelrooy (5., 65. - mindkettő 11-esből), Giggs (78.), Solskjaer (91.)
kiállítva: Hyypiä (Liverpool, 4.)

Bolton Wanderers - Manchester City 2-0 (1-0)
gól:
Pedersen (32.), Campo (52.)

Aston Villa - Arsenal 1-1 (0-0)
gól:
Toure (71., öngól), illetve Ljungberg (56.)

Charlton Athletic - Leeds United 1-6 (1-3)
gól:
Euell (45., 11-esből), illetve Kewell (12., 76.), Harte (34., 11-esből), Viduka (42., 53., 56., a harmadikat 11-esből)

Middlesbrough - West Bromwich Albion 3-0 (1-0)
gól:
Christie (26.), Greening (76.), Németh (87.)

Southampton - West Ham United 1-1 (1-0)
gól:
Beattie (44.), illetve Defoe (83.)

Sunderland - Chelsea 1-2 (1-0)
gól:
Thornton (12.), illetve Zola (52.), C. Cole (85.)

Tottenham Hotspur - Birmingham City 2-1 (1-0)
gól:
Keane (7.), Poyet (88.), illetve Devlin (77., 11-esből)