Vágólapra másolva!
A szombati, békéscsabai vereség után egy nappal edzőt váltott a Kispest-Honvéd labdarúgócsapata. Az immáron utolsó helyre visszazuhant együttes társtulajdonosa, Kovács Attila szerződést bontott az eddigi trénerrel, Őze Tiborral, helyette ideiglenesen Duró Józsefre vár a feladat, hogy benntartsa az élvonalban a patinás klubot.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Mivel Durónak egyelőre nincs meg az élvonalhoz szükséges edzői képesítése, amolyan szakmai tanácsadóként dolgozik majd, pályaedzőként pedig az egykori kapus, Borsos Vilmos, valamint a hírek szerint Bücs Zsolt segédkezik a jövőben. Ezen változásokból kiderülhetett, hogy a KHFC-nél Kovács Kálmán pályaedzőnek, valamint Gujdár Sándor kapusedzőnek is megköszönték a munkáját. Talán érdemes megemlíteni, hogy Őze Tibornak alig több mint három hónap után köszönték meg kispesti tevékenységét...

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20030411aborsodi.html

Jóllehet korábban sokan biztosra vették Détári Lajos kinevezését, Kovács Attila választása mégis Duróra esett: az újdonsült szakvezetőt jól ismeri Soroksárról, ahol játékosa volt, s remek sportembernek is tartja a Dorogon egyébként még aktívan futballozó hajdani kispesti válogatott balhátvédet. Csak érdekességképpen: Dorogon éppen Borsos Vilmos volt ezidáig a vezetőedző, azaz mostantól ez a felállás felcserélődik.

Őze Tibor érdeklődésünkre így kommentálta menesztését: "Öt vereség után a világon mindenütt felmerül az edzőváltás gondolata. Viszont magam azért nem ajánlottam fel a lemondásomat, mert tiszta szívvel hittem abban, hogy amit vállaltam, vagyis a bennmaradás kiharcolását, teljesítem a csapattal. Továbbra is hiszek ebben, noha már nem én irányítom az együttest. Egyébként azt se felejtsük el, hogy a keret megerősítése sem úgy sikerült, ahogy elterveztem." Kérdésünkre, miszerint miként tudott együtt dolgozni Kovács Attilával, Őze azt felelte: nehezen, de mégis jól kijöttek egymással.

Bánki József

[origo]