Vágólapra másolva!
Gabriel Omar Batistuta, az Internazionale argentin csatára minden valószínűség szerint két évre Katarba szerződik, ahol a dohai Al-Arabi játékosa lesz. Két szezonra összesen nyolcmillió dollár fizetést kap.

A 34 éves Batistuta egyike a futball nagy életművészeinek. Pályafutása leszálló ágában, az utóbbi években már szinte semmit sem mutatott, ennek ellenére képes megtartani helyét a földkerekség legjobban fizetett labdarúgói között. Legutóbbi csapatához, az Interhez a Romától érkezett, a fővárosi gárdát a 2000/2001-es szezonban bajnoki címhez segítette, azóta csak keresgéli régi formáját.

Most is már a Chelsea-vel kapcsolták össze, aztán az utolsó pillanatban a lényegesen többet kínáló arab csapathoz szerződött, a Planetfootball.com információi szerint már csak a csatár aláírása hiányzik a szerződésről. Batistuta - az argentin válogatott történetében legtöbb gólt szerzett játékos - első katari évében 5,5 millió, a másodikban 2,5 millió dollárt keres majd.

Batigol az Al-Arabinál olyan, szintén a kényelmes levezetést választó egykori világnagysággal játszik együtt, mint a német Steffan Effenberg. A katari bajnokság amúgy is a "fáradt erőművészek" gyülekezőhelye: a német Mario Basler (Al-Rayan) vagy a francia Frank Leboeuf (Al-Saad) is itt tengeti napjait.

Batistuta, aki 2002 novemberében vett búcsút a válogatottól, karrierje során a River Plate (1989-90), a Boca Juniors (1990-91), a Fiorentina (1991-2000), a Roma (2000-2003 január) és az Internazionale (2003 januárjától) labdarúgója volt. 1995-ben 26 találatával a Calcio gólkirálya volt.

A Chelsea tehát lemaradt az argentin csatárról, "helyette" egy olasz kapust igazoltak a londoniak. A Kékek ingyen szerezték meg Marco Ambrosiót, a Chievo 30 éves kapusát, akinek lejárt a szerződése Veronában. Ambrosio második számú hálóőrnek érkezik a következő idényben BL-selejtezőben induló Chelsea-hez, ugyanis honfitársa, Carlo Cudicini töretlenül élvezi Claudio Ranieri vezetőedző bizalmát. Ambrosio leigazolására azért volt szükség, mert a holland Ed de Goey 36 évesen a visszavonulás mellett döntött.

Ch. Gáll András