Vágólapra másolva!
Már a hivatalos bemutatás során közönségkedvenccé lépett elő David Beckham, a Real Madrid legújabb világklasszis szerzeménye. Az angol válogatott csapatkapitánya spanyolul köszönte meg a 23-as mezt, amelyet a trikó egykori tulajdonosa, a legendás Alfredo Di Stefano nyújtott át neki.

Képgaléria a bemutatásról

"Nem szeretném a helyi ászokat a háttérbe szorítani, tudom, hogy Raúl a csapat esze. Nem sztárnak jöttem ide, én csak focizni akarok, és alig várom az első meccset" - jelentette ki a 28 éves középpályás, majd a klub csatakiáltásával (Hala, Madrid!) fejezte be mondandóját a Real kosárlabdacsarnokában, 63 ország 547 újságírója előtt.

Beckham ezután a gyepen üdvözölte a szurkolókat, amikor a tömegből hirtelen odarohant hozzá egy félmeztelen kisfiú. A klasszis leintette a gyereket üldöző biztonságiakat, átölelte őt, és egy mezt ajándékozott neki. A 23-as számú trikók egyébként már szerdán a boltokba kerültek, egy példány 63 euróba (16 ezer forint) kerül.

A futballista feleségét, Victoriát egy fehér macskával lepték meg a vezetők, amelynek színe a klubra utal, továbbá a spanyol köznyelvben macskáknak nevezik a tősgyökeres madridiakat. A Spice Girls korábbi énekesnője mindazonáltal még nemigen ismeri ki magát a helyi kultúrában, hiszen a közelmúltbeli jótékonysági esten egy kozák duó láttán így szólt férjéhez: "Nézd, flamenco-táncosok!"