Vágólapra másolva!
Zajlik az uborkaszezon az európai labdarúgásban: a legtöbb pontvadászat szünetel, csupán a skandináv országokban zajlik a bajnokság, na meg persze tart az Intertotó-kupa. Az elmúlt hét legfontosabb eseménye a Libertadores-kupa döntője volt, nem csoda, hogy a győztes Boca Juniorsból három futballista is bekerült az álomcsapatba.
Zach Thornton (amerikai, Chicago Fire): az Egyesült Államok profi bajnokságában, az MLS-ben jelenleg a San José Earthquakes rendelkezik a legjobb mérleggel, azonban a csapat a hét végén csak egy gól nélküli döntetlenre volt képes a Chicago Fire ellen. Ennek oka elsősorban a chicagóiak kapusa, Thornton volt, aki több parádés védést is bemutatott.
Tony Huttunen (finn, MyPa Anjalankoski): A Mypa védője csak amiatt nem került volna be a világválogattotba, mert csapata a hét végén megúszta bekapott gól nélkül a harmadosztályú Salamat elleni kupameccset, az viszont már szép teljesítmény volt tőle, hogy a Helsingin JK elleni rangadón is remekül fogta össze a hátsó alakzatot, ráadásul még gólt is szerzett.Rolando Schiavi (argentin, Boca Juniors): A Boca a Santos otthonában a védekezés magasiskoláját mutatta be a Libertadores-kupa döntőjében, és ez elsősorban Schiavinak volt köszönhető, aki levette a pályáról a hazaiak "csodacsatárát", Robinhót. A bekk ráadásul az utolsó percekben nagy nyugalommal értékesítette a csapata számára megítélt tizenegyest.Edgardo Alberto Adinolfi (argentin, Newell's Old Boys): Az argentin clausura utolsó fordulójában a Newell's Old Boys a Chacarita Juniors vendége volt, és a meccset a hazaiak kezdték jobban, hiszen gyorsan vezetést szereztek. A vendégeknek azonban sikerült egyenlíteniük, és a védő Adinolfi a győztes találatot is megszerezte a számukra.Celso Esquivel (argentin, San Lorenzo): A San Lorenzo együttese az argentin pontvadászat utolsó fordulójában idegenben lépett pályára a címvédő Independiente ellen, és hogy sikerült megszereznie a három pontot, az nagy részben balhátvédjének, Esquivelnek köszönhető. A játékos egyrészt remekül megoldotta védőfeladatát, ráadásul ő rúgta a meccs egyetlen gólját is.
Aristides Pertot (finn, FC Inter Turku): Az Inter Turku középpályása rendkívül eredményes hetet zárt. Pertot hét nap alatt három találkozón lépett pályára, csapata mindegyiket megnyerte, és a játékos mindegyik mérkőzésen betalált: hétfőn az FC Jazz Pori, csütörtökön a Jaro FF (ez a két összecsapás bajnoki volt), vasárnap pedig az Espoo elleni kupamérkőzésen.Ollie Cahill (ír, Shelbourne Dublin): Az ír bajnokságban idén tértek át a naptári éves rendszerre, és ennek megfelelőn a csapatoknak nyáron is pályára kell lépniük. A Shelbourne középpályása, Cahill teljesítményén mindenesetre nem látszik meg, hogy nem sok pihenője volt, hiszen a múlt héten a Longford Town és Drogheda United ellen is gólt szerzett.Sebastiná Battaglia (argentin, Boca Juniors): A Libertadores-kupa fináléjában a Boca elsősorban a kontratámadásokra rendezkedett be, és ennek érdekében a támadó középpályások is sok védekező feladatot kaptak. Battagliának ezt tökéletesen sikerült végrehajtania, arról nem is beszélve, hogy az első gól előtt remekül játszott össze Tévezzel.Kim Källström (svéd, Djurgarden): Az európai játékospiac egyik legkeresettebb fiatal focistája kétségtelenül a Djurgarden válogatott középpályása. A múlt heti, Hammarby elleni rangadón azt is bebizonyította, hogy miért: két góllal járult hozzá együttese győzelméhez, amivel a csapat tovább növelte előnyét a tabellán. Nem csoda, hogy a Borussia Dortmund helyszínen lévő megfigyelője el volt ragadtatva a játékától.
Carlos Tévez (argentin, Boca Juniors): A Libertodares-kupa döntőjét követően az idei kiírás legjobbjának járó díjat is átadták, és ezt a Boca támadója, Tévez kapta, nem véletlenül. A csatár az egész sorozat során kiválóan futballozott, és a döntőben is remekül játszott, ő rúgta az argentinok első gólját a finálé visszavágóján Brazíliában.Afonso (brazil, Örgryte IS): Manapság már a svéd bajnokságban is rengeteg dél-amerikai, elsősorban brazil légióst találhatunk, akik közül jelenleg az Örgryte csatára, Afonso Alves van a legjobb formában. A támadó kedden a Hammarby elleni találkozón kétszer is betalált, majd a hét végén az Intertotó-kupában a francia OGC Nice ellen az utolsó percben győztes gólt szerzett.